480 års fængsel til rockere og bandemedlemmer sidste år

I løbet af 2012 blev medlemmer af de rockerklubber og bander, som politiet overvåger, idømt i omegnen af 480 års fængsel, oplyser Rigspolitiet.

Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bande- og rockerrelateret kriminalitet fylder ifølge en opgørelse foretaget af Rigspolitiet ikke bare en stor del af politiets arbejde, men også en efterhånden stor del af af rets- og fængselssystemet.

Sidste år blev personer fra rocker- og bandemiljøet således idømt i alt cirka 480 års fængsel. Og bandekriminaliteten ser ud til at nå nye højder i 2013.

I begyndelsen af 2013 har der ikke alene været et højt konfliktniveau i bandemiljøet. Et kig i statistikken over registrerede episoder viser med al tydelighed, at 2013 vil overgå sidste år. Alene i første kvartal i år har politiet registreret 35 skudepisoder med relation til rocker- og bandekonflikterne mod 24 episoder hele sidste år. I første kvartal i år er to personer blevet dræbt, og 22 personer er blevet såret i relation til rocker- og bandekriminalitet. I 2012 lød det samlede tal på en dræbt og 23 såret.

Ikke desto mindre er det Rigspolitiets vurdering, at politiets skærpede tilstedeværelse samt en styrket efterforskningsmæssig indsats i det første halvår af 2013 har lagt et øget pres, som har dæmpet konfliktniveauet i bandemiljøet.

Politiet overvågede i januar i år i alt 113 rockerklubber og bander med i alt 1.635 personer tilknyttet.