48-årig mand tilstår at stå bag brand i Hillerød

En 48-årig mand er sigtet for brandstiftelse, efter han har tilstået at stå bag en brand i et lejlighedskompleks i Hillerød natten til mandag. Han blev samtidig sigtet for et røveriforsøg mod et plejehjem.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En mand er ved retten i Hillerød blevet sigtet for at stå bag den brand, der natten til mandag blev påsat i en beboelsesejendom i Hillerød.

Sigtelsen mod den 48-årige mand lyder på en ildspåsættelse af sin egen lejlighed, der udsatte de øvrige beboere for fare, da branden spredte sig. Han er desuden sigtet for et røveriforsøg på et plejehjem, hvor han ifølge sigtelsen har truet to af stedets beboere med en kniv, skriver Ekstra Bladet.

Manden har erkendt ildspåsættelsen, men nægtede sig skyldig i at havde udsat de andre beboere for fare. Han nægtede sig samtidig skyldig i forsøg på røveri.

Branden blev anmeldt klokken 01.00. Politiet formoder, at den har spredt sig fra lejligheden til tagkonstruktionen, hvilket fik det meste af boligblokken til at udbrænde.

Alle 24 lejemål i ejendommen blev evakueret, og det samme gjaldt også et nærliggende plejehjem - i alt drejer det sig om over hundrede mennesker, der blev påvirket af ildspåsættelsen. Fire mennesker blev efterfølgende kørt til skadestuen for at blive tjekket for røgforgiftning.

I følge Ekstra Bladet modtog politiet kort efter ankomsten til beboelsesejendommen et opkald om, at en mand havde opsøgt det nærliggende plejehjem og truet to beboere med en kniv. Her fortalte han, at hans lejlighed brændte, hvorfor politiet formoder, der er tale om den samme som brandstifteren.

Manden blev pågrebet tidligt mandag morgen, efter politiet modtog en anmeldelse om, at en indbrudstyv blev tilbageholdt på Københavnsvej i Roskilde. Tyven viste sig at være identisk med den eftersøgte.