46 kommuner vil fyre pædagoger

Næsten halvdelen af landets kommuner planlægger at skære i udgifterne til pædagoger på skole- og fritidsområdet næste år.

Færre pædagoger er kalr til at tage sig af skolebørnene næste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker

Skolebørn kan se frem til at møde færre pædagoger næste år. I halvdelen af landets kommuner er der planer om at skære på udgifter til pædagoger, skriver Politiken.

Det er pædagogernes fagforening BUPL, der har lavet en gennemgang af næste års kommunale budgetter. Her fremgår det, at 46 kommuner vil skære i udgifterne til pædagoger på skole- og fritidsområdet, mens 33 kommuner vil holde budgettet på dette område i ro. BUPL har set på budgetterne fra 81 ud af 98 kommuner.

Kommunernes spareplaner bekymrer BUPLs formand, Elisa Bergmann.

»Det går ud over eleverne. Skolereformen betyder, at de skal gå længere tid i skole. Når der bliver skåret på pædagogstillinger i skolen og i SFOen, bliver det sværere at gøre skoledagen afvekslende og få alle elever med,« siger hun til Politiken.

Allerede i år har der været et fald i antallet af pædagoger i hver tredje kommune.

Formand for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, er ligeledes bekymret over udviklingen. Han pointerer, at der er hårdt brug for pædagogernes kompetence i folkeskolen.

Landets kommunalbestyrelser er netop nu ved at vedtage budgettet for næste år.