46-årig mand omkommet efter et fald på ti meter

En nedrivningsarbejder fra Litauen havde ikke faldsikringsudstyr på, da han gik på tag. Døde efter to uger.

Foto: Anders Debel Hansen

Et fald på cirka ti meter fra taget på en lagerbygning i Køge har kostet en 46-årig nedrivningsarbejder fra Litauen livet.

Det skriver Fagbladet 3F.

Arbejdslykken fandt sted 4. juli under nedrivning af en tagkonstruktion på bygningen på Værftsvej 10. Fire litauere var vidner til kollegaens fald.

Han døde på Rigshospitalet af sine kvæstelser 19. juli, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Fagbladet 3F.

Ulykken skete, da den 46-årige forlod en såkaldt saxlift og kravlede over på lagerbygningens tag. Her gav en ovenlysplade efter for mandens vægt.

Manden havde ikke faldsikringsudstyr på, da ulykken skete.

Ifølge Andireus Nargelas, som er indehaver af den litauiske virksomhed L-Work, ved han ikke, hvorfor den 46-årige ikke havde faldsikringsudstyr på, eller hvorfor han var på taget.

Han havde tidligere sagt til folkene, at de ikke skulle gå på taget, fordi det var vådt.

Den litauiske mand nåede kun at arbejde i cirka fire og en halv time i Danmark inden faldet, oplyser Andireus Nargelas til Fagbladet 3F.

Midt- og Vestsjællands Politi modtog en anmeldelse om ulykken klokken 11.25 4. juli.

Han fik førstehjælp af ambulancefolk og blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet i København, hvor han blev lagt i respirator. Hans liv stod dog ikke til at redde.

Ifølge Arbejdstilsynets tilsynsrapport, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i, var der kun stillet to sæt faldsikringsudstyr til rådighed for de i alt fem litauere.

Arbejdstilsynet kunne også konstatere, at der ikke var etableret en adgangsvej til taget via et stillads eller nogen en anden form for sikker adgangsvej.

Der var heller ikke sikret mod nedstyrtning eller gennemstyrtning med afskærmning, skærm eller net.

Det er ikke afgjort, om dødsulykken vil få et strafferetligt efterspil.

/ritzau/