46-årig fængslet for Esbjerg-drab

Politiet fandt fredag liget af en 46-årig mand i en lejlighed i Esbjerg. Lørdag stod det klart, at han er dræbt af knivstik. En bekendt til manden er fængslet.

En 48-årig mand blev lørdag varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drab på en to år yngre mandlig bekendt i Esbjerg, oplyser politiet.

Ved lørdagens grundlovsforhør nægtede den 48-årige sig skyldig i drab, men han erkendte at have udøvet vold mod den dræbte, fortæller vicepolitiinspektør Lorenz Matzen fra politiet i Esbjerg.

Den 46-årige blev allerede fredag fundet dræbt af et enkelt knivstik i sin egen lejlighed på Ulvevej i Esbjerg, men først efter en obduktion kunne politiet endeligt konstatere, at dødsårsagen var et enkelt knivstik.

Den nu fængslede 48-årige kom i politiets søgelys, fordi han rendte ordensmagten på dørene i forbindelse med efterforskningen.

- Vi blev opmærksomme på ham, fordi han var meget nysgerrig og udviste stor interesse for efterforskningen, beretter Lorenz Matzen.

Politiet fik dog hurtigt mistanke om, at der var ugler i mosen, da liget af den 46-årige blev opdaget fredag formiddag. Lejligheden blev straks afspærret, og der blev herefter iværksat en drabsefterforskning. Men af hensyn til sagens videre efterforskning ønsker politiet ikke at oplyse flere detaljer om drabet.

/ritzau/