42-årig fængslet efter enormt hashfund

Københavns Politi har i nat beslaglagt mere end 650 kilo hash i en lejlighed. Ejeren er nu varetægtsfængslet.

Sådan ser mere end 650 kilo hash ud. Billedet stammer fra politiets ransagning af lejligheden på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Københavns Politi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet har i nat beslaglagt mere end 650 kg. hash i en lejlighed på Bispeengen på Frederiksberg på grænsen til Nørrebro.

Det var oplysninger fra svensk politi, der fik dansk politi på sporet af hashdepotet, og efter en kort efterforskning kunne politiet altså i nat slå til mod adressen.

42-årig mand anholdt

Lejlighedens indehaver - en 42-årig dansk mand - er anholdt i sagen, og er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør bag lukkede døre.

Efterforskningsleder Knud Hvass fra Københavns Politi ønsker ikke at oplyse nærmere om, hvad tippet fra svensk politi gik ud på.

»Vi har fået nogle oplysninger, som vi har arbejdet videre med i en kort efterforskning, og det var hvad der førte til beslaglæggelserne natten til fredag, siger han blot.

Politiet vurderer, at hashen har en gadesalgsværdi på mere end 30 millioner kroner.

»Københavns Politis strategi mod hashhandel er således at rette indsatsen mod såvel købere, sælgere som leverandører og gøre involvering i hashmarkedet uattraktivt og risikofyldt«, siger Politiinspektør Jørgen Skov, chef for Efterforskningsenheden hos Københavns Politi.

300 kilo hash fundet i juli

Torsdag den 4. juli foretog Københavns Politis Afdeling for Organiseret Kriminalitet efter længere tids efterforskning ransagning af en lejlighed på Amager. Under ransagningen blev der beslaglagt halvandet kilo kokain, mere end otte kilo hash og 220.000 kroner.

Lejlighedens 50-årige indehaver og en 48-årig mand blev anholdt.

Få dage senere - den 11. juli - slog politiet til igen og ransagede yderligere ni adresser i Sydhavnen, Amager, Valby, Christianshavn, Gentofte og i et sommerhus i Nordsjælland. Under ransagningerne fandt betjentene omkring 300 kilo hash, ca. 600 gram amfetamin og en del kontanter.

Fire mænd blev anholdt, hvoraf den ene blev løsladt efter afhøring og sigtet for besiddelse af mere end fire kilo hash. De resterende tre mænd blev senere fremstillet i dommervagten.