42-årig drabssigtet varetægtsfængsles i fire uger

En 19-årig mand blev natten til onsdag dræbt i et sommerhus nær Skibby på Sjælland. 42-årig mand er fængslet.

(arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 42-årige mand, som er sigtet for at have dræbt en 19-årig mand i et sommerhus i Vellerup natten til onsdag, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Han nægter sig selv skyldig, men vælger dog ikke at kære afgørelsen om fængsling.

Det står klart efter et grundlovsforhør ved Retten i Hillerød onsdag eftermiddag.

Retten mente dog ikke, at der var begrundet mistanke om, at den 42-årige havde til hensigt at slå den 19-årige ihjel. Derfor blev han fængslet på en begrundet mistanke om vold med døden til følge.

Det er en mand, der tydelig har det dårligt, da han bliver ført ind i retten af to betjente onsdag lidt efter klokken 14.

Han ser forslået ud og bryder flere gange ind, imens dommeren taler. Det sker, selvom forsvareren gør det klart, at han råder den sigtede til ikke at udtale sig.

Sigtelsen går på, at den 42-årige skulle have stukket den 19-årige mand med et ukendt objekt fire gange. To gange i brystet, en gang i låret og en gang i foden.

Politiet fik kort før klokken 04.30 en anmeldelse om, at der havde været håndgemæng mellem to mænd.

Da politiet ankom til stedet, stod den 19-årige mands liv ikke til at redde. Han blev erklæret død kort efter klokken 05.00 onsdag morgen.

Efter at anklagerfuldmægtig Malene Hansen læste sigtelsen op, blev dørene til grundlovsforhøret lukket, så det var ikke muligt at høre, hvilke beviser anklagemyndigheden har, eller hvad den sigtede forklarede.

Dørene blev dog åbnet igen, da retten kom med sin afgørelse om fængsling.

»Så jeg skal i spjældet,« siger den 42-årige konstaterende.

Han slutter retsmødet med at sige: »Tak for i dag« til dommeren, inden de to politibetjente, der førte ham ind, fører ham ud igen.

/ritzau/