41-årige Bettina skrev sin egen dødsannonce: Vi ses!

»Vi ses!« Sådan tog Bettina Thulstrup afsked med verden. Hun skrev sin egen dødsannonce.
Læs mere
Fold sammen

41-årige Bettina Thulstrup, der døde af sclerose og kræft kort før jul, skrev selv sin egen dødsannonce. Hun var et usædvanligt og stærkt menneske, fortæller hende mor.

Rigtig mange læsere blev rørt af historien om 41-årige Bettina Thulstrup, der døde kort før jul efter længere tids sygdom. Mandag trykte Berlingske hendes dødsannonce, som hun selv skrev, før hun døde.

Her takkede hun blandt andet familie og venner.

»Tusind tak, det var en fornøjelse,« skriver hun efterfulgt af sætningen:

»Det vigtigste er altid holdning, og min er: Vi ses!«

Trods den dystre baggrund og den triste anledning emmer annoncen af en kvinde med livsglæde og overskud.

Et indtryk, Bettina Thulstrups mor, Helen Heiner, bekræfter over for bt.dk.

»Hun var det mest ukuelige og fantastiske menneske, jeg nogensinde har mødt. Jeg er godt klar over, det er min egen datter, jeg taler om, men magen til stærkt menneske, findes ikke,« understreger hun og tilføjer:

»Hun har fortjent en bemærkning.«

Bettina Thulstrup led hele sit voksne liv af sclerose. En sygdom, hun fik konstateret som 20-årig. For godt to år siden fik hun konstateret en ondartet kræft, som havde bredt sig til en stor del af hendes krop, men på trods af den alvorlige sygdom insisterede hun på at leve livet.

»Selv om hun sad der i sygdom til halsen, så kunne hun sidde foran sit tv og se ud på al den nød og elendighed, der er i verden, og sige: 'Jeg har det stadig godt',« fortæller Helen Heiner.

Selv den sidste tid, hvor Bettina Thulstrup boede på hospice, lykkedes det hende at deltage i koncerter sammen med sine veninder.

Bettina Thulstrup var forberedt på døden, og hun klarede selv alle de praktiske forberedelser i forbindelse med sin bisættelse.

17. januar bliver hendes aske - efter hendes eget ønske - spredt over vandet ved Tisvildeleje Strand i Nordsjælland. Med sig får hun en sten, som hun også selv har sørget for at få lavet.

Helen Heine fortæller, at datteren også selv fik styr på alt det praktiske i forhold til sin søn og sit testament.

Så det undrer hende slet ikke, at hun selv ville skrive sin dødsannonce.

»Jeg er så glad for, at det her kommer ud. At der er så mange, der nu kommer til at læse hendes dødsannonce. På den måde kan hun være en inspiration for andre, som lider af alvorlig sygdom,« siger Helen Heine.