400.000 færre danskere skal betale restskat

Danskerne er blevet bedre til at udfylde årsopgørelsen. Næste år kan årsopgørelsen rettes på smartphone og tablet.

Danskerne er blevet bedre til at udfylde årsopgørelsen. Den samlede restskat falder med 1,3 milliarder kroner i forhold til sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvert år i marts, når danskerne modtager deres årsopgørelse, er der nogen, der skal have penge tilbage, mens andre skal betale.

I år er antallet, der skal betale restskat, faldet med 400.000 personer, oplyser Skat. Den samlede restskat lander på 5,8 milliarder kroner, et fald på 1,3 milliarder i forhold til året før.

Direktøren for kundeservice i Skat, Jonatan Schloss, tilskriver en del af resultatet, at Skat i forbindelse med årsopgørelsen 2014 søsatte en række nye initiativer, der skulle gøre det lettere for borgerne at indberette korrekt. Blandt andet har man lavet automatiske overførsler af børnebidrag, befordringsfradrag og lejeindtægter, og man har holdt fast i at udsende forslag til nye forskudsopgørelser.

»Samlet set har det givet en god effekt - vi kan se, at antallet af personer med restskat er faldet markant, og det samme er den samlede restskat i kroner og ører,« siger Jonatan Schloss i en pressemeddelelse.

Fra og med næste år vil det være muligt også at rette sin årsopgørelse via en smartphone eller tablet.

Kundeservicedirektøren løfter desuden sløret for, at det næste år vil være muligt at rette sin årsopgørelse via en telefon eller tablet. 2014 var første år, hvor borgere kunne tjekke sin årsopgørelse på smartphones og tablets.