40 danskere har endnu ikke givet lyd efter jordskælv

Der er fortsat omkring 40 danskere, der ikke har givet livstegn fra sig efter weekendens voldsomme jordskælv i Nepal, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Foto: ABIR ABDULLAH

Omkring 40 danskere mangler fortsat at tage kontakt til familie eller rejsearrangører og sige, at de er okay, efter et kraftigt jordskælv lørdag ramte Nepal.

Det fortæller Ole Egberg Mikkelsen, chef for af Udenrigsministeriets Borgerservice, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Vi får stadig henvendelser fra pårørende og rejsearrangører, som savner kontakt til personer, som er ude at rejse i Nepal,« siger han.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Nepal forsøger at få kortet listen ned ved blandt andet at besøge hospitalerne i hovedstaden, Kathmandu, for at se, om der er indlagt danskere.

Men arbejdet med at få krydset navnene af på listen kræver højst sandsynligt længere tid, da mange dele af Nepal er øde og ikke har internet- eller mobilforbindelse, så man kan give besked om, at man er i live, forklarer Ole Egberg Mikkelsen.

»Vi har en formodning om, at mange af de her rejsende har været på bjergvandring eller befinder sig et andet sted væk fra befolkningscentrene, og derfor kan der selvfølgelig gå noget tid, før vi får kontakt til dem,« siger Ole Egberg Mikkelsen.

Dødstallet efter lørdagens kraftige jordskælv i Nepal rundede mandag 4.000, skriver Reuters.