40 Big Brother-seere vil have penge tilbage efter autocorrect-kiks

Omtalen af weekendens stavekontrolsfejl, som resulterede i 180 ufrivillige donationer fra Big Brother-seere, har givet pote for Folkekirkens Nødhjælp. Selv om 40 har bedt om refundering, er flere donationer kommet ind.

Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

27.000 kroner tikkede i denne weekend pludselig ind på den sms-indsamling Folkekirkens Nødhjælp havde oprettet til Danmarks Indsamling i februar i år. Det var et kiks, som 180 stavekontroller havde lavet på danske Big Brother-seeres mobiler. Pengene kunne de selvfølgelig få tilbage, skrev Folkekirkens Nødhjælp ud.

Det har 40 seere indtil videre valgt at gøre, oplyser organisationen. Men omtalen på blandt andet Facebook-væggen og i medierne kaster nye donationer af sig, fortæller pressechef i Folkekirkens Nødhjælp, Per Bjerre. Indtil videre 38 styk af 150 kroner, og en enkelt lidt større.

»Vi har fornemmelsen af, at der vil komme flere. Folk snakker så meget om historien, og debatten kører på vores Facebook-side. Mange ser, at det går til et godt formål, og så er der en velvilje for at give lidt,« siger han.

Folkekirkens Nødhjælp delte historien med deres følgere, og det har indtil nu resulteret i over 880 delinger, 368 kommentarer og over 12.100 likes. En af kommentarerne stammer fra produktionsselskabet SBS Discovery og Big Brother, som skriver, at de nu donerer 27.000 kroner til MOR, som er det ord stavekontrollen ændrede Big Brother-deltageren Nirvanas forkortelse NIR til.

»Vi vil gerne sikre, at Folkekirkens Nødhjælp ikke bliver snydt for de penge, der tikkede ind. Derfor sørger vi for, at de kan beholde pengene, selv om nogle af seerne skulle få dem refunderet,« siger informationschef hos SBS Discovery Jesper Jürgensen.

Det er første gang Folkekirkens Nødhjælp har oplevet, at så mange på en gang har lavet fejlagtige donationer, og derfor også første gang, organisationen har oplevet så mange krav om refunderinger.

»Normalt er det individer, der ringer ind. Det er småbeløb, det handler om, og vi har altid sagt ja til at tilbagebetale beløbet. Det gør vi også i denne sag, men det ser ud til at ende positivt,« siger Per Bjerre.

Sms-indsamlingen med koden MOR kommer desuden snart til at køre igen i forbindelse med Mors Dag den 11. maj. Normalt får Folkekirkens Nødhjælp omkring 60.000 kroner ind op til og på Mors Dag gennem planlagte hjemmesidefremstød og annoncer på nettet.