3F kritiserer regeringen plan for voksenuddannelser

En opgørelse fra AErådet viser, at der har været massive besparelser på voksen- og efteruddannelser. Og det ryster forbundsformand i 3F.

Der er sparet mere end to milliarder kroner på voksen- og efteruddannelserne, siden regeringen trådte til i 2001. Det viser en opgørelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for 3F. Og besparelserne ryster forbundsformand i 3F Poul Erik Skov Christensen, selv om regeringen i velfærdsforliget har afsat en milliard kroner til erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.

- Det er jo lige som at gå to skridt tilbage og et skridt frem. Hvis vi skal klare os på vores arbejdspladser herhjemme, så skal det være på dygtige medarbejdere. Og så nytter det ikke noget, at regeringen - i en tid hvor de både snakker om globalisering og vi skal have så mange i gang som muligt - går og laver benspænd for sig selv. Det er da vanvittigt, siger Poul Erik Skov Christensen til Ritzau.

I runde tal har regeringen over seks år sparet godt 2,2 milliarder kroner på erhvervsrettede voksen- og efteruddannelser.

/ritzau/