3F har modtaget dødstrusler: Ukendt person ville »bryde ind og skyde alle«

3F har tirsdag formiddag informeret medarbejderne om, at fagforeningen inden for de seneste uger har modtaget to dødstrusler. Den ene er rettet direkte mod forbundsformanden.

3F-formand Per Christensen har taget afstand fra truslerne om repressalier mod en vikar i lufthavnen i Kastrup. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»3F PER CHR. JEG DRÆBER DIG!«

Dødstruslen var i går malet på en motorvejsgangbro ved Avedøre og er angiveligt rettet mod Per Christensen, der er forbundsformand i 3F. Det skriver DR Nyheder.

»Det er ubehageligt, når man pludselig får en personlig trussel,« siger Per Christensen til mediet.

Dødstruslen, der er blevet meldt til politiet, er ikke den første, fagforeningen på det seneste har modtaget. Den 21. september ringede en ukendt person til 3Fs callcenter og fortalte, at han ville »bryde ind og skyde alle«, hvilket resulterede i, at sikkerheden blev skærpet.

Truslerne kommer, efter at fagforeningen på det seneste har været i mediernes søgelys. Det skyldes en sag om chikane og trusler over for en lufthavnsansat, som har valgt en anden fagforening end 3F.

Per Christensen tror, at dødstruslerne hænger sammen med sagen.

»Jeg kan ikke forestille mig andet, da vi normalt aldrig modtager den slags trusler,« siger han til DR Nyheder.

3F har efter truslerne informeret alle medarbejdere om flere sikkerhedsforanstaltninger. Blandt andet må ukendte personer ikke blive lukket ind i 3Fs bygninger, og alle gæster skal ind ad hovedindgangen i receptionen.

Københavns Politi bekræfter over for DR Nyheder, at 3F har anmeldt en dødstrussel, der er modtaget gennem en telefonopringning.

»Vi tager altid sager som denne alvorligt og indledte straks en efterforskning, som endnu ikke er afsluttet,« lyder det.