39-årig mand er i livsfare efter gårsdagens skyderi på Nørrebro

Den huserende bandekonflikt på Nørrebro har på lidt over en måned krævet adskillige ofre. Senest en 39-årig mand, der søndag aften blev skudt af angiveligt to personer, der kom kørende forbi på en knallert. Politiet melder, at manden stadig er i livsfare.

Ambulancefolk hjælper 39-årig mand, der er ramt af skud i forbindelse med et skyderi på Nørrebro i København søndag aften d. 13. august 2017, hvor to mænd affyrede et ukendt antal skud fra en knallert. . (Foto: Mathias Øgendal/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal

En 39-årig mand er i kritisk tilstand, efter han i går blev ramt af flere skud affyret fra to personer på en knallert. Skyderiet fandt sted på Heimdalsgade på Nørrebro og Københavns Politi meddeler, at der ikke er grund til at tro, at manden var en del af den verserende bandekonflikt.

Flere borgere rettede henvendelse til politiet om skyderiet, og ifølge disse vidner kom knallerten kørende fra Mimersgade ad Heimdalsgade forbi en mindre gruppe mænd, som gik på fortovet, hvorefter en passager sprang af knallerten og rettede en pistolignende genstand mod den 39-årige mand, som efter politiets vurdering er uskyldig.

»Vi ser naturligvis med meget stor alvor på denne helt uacceptable situation, hvor maskerede kriminelle kører forbi helt uskyldige mennesker og skyder dem. Sagerne efterforskes og har første prioritet både i Københavns Politi og hos politiets teknikere,« siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse.

Skyderiet fandt sted klokken 23:07 på Heimdalsgade nr. 28 og blev angiveligt foretaget af to personer på en knallert, der efterfølgende flygtede fra stedet. Københavns Politi efterforsker fortsat sagen og har siden fundet knallerten, som efter skyderiet var blevet sat i brand.

I pressemeddelelsen meddeler Københavns Politi, at efterforskningen i dag vil bestå af en afhørning af vider, der før har henvendt sig til politiet om bandekonflikten.

»Det er et erklæret mål løbende at få fængslet aktørerne i konflikten. Det billede har vi også set i denne weekend, hvor vi altså har fået fængslet aktører i relation til selve konflikten og for andre kriminelle handlinger. Det drejer sig for os om at få alle de voldsparate væk fra gaderne hurtigst muligt. Samtidigt vil vi fortsætte vores synlige indsats i visitationszonen,« siger Jørgen Bergen Skov i pressemeddelelsen.