38-årig mand sigtet for drabsforsøg på kvinde: Tyder på banderelateret hændelse

Bandekonflikten på Lolland-Falster har med stor sandsynlighed ramt en kvinde. Kvinden er blevet påkørt af en Audi A5 i Sakskøbing på samme vej, hvor en af parterne i konflikten holder til. En 38-årig mand er anholdt og sigtet for drabsforsøg.

Kiosken i Sakskøbing har flere gange været udsat for skudepisoder og brande. På vejen, hvor banden Mongols angiveligt holder til, er en mand sigtet for drabsforsøg efter at have kørt en kvinde ned. Episoden kan være banderelateret, melder politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag klokken 12.06 blev en kvinde påkørt af en sort Audi A5. Hændelsen skete i Vestergade i Sakskøbing.

Kim Kliver, der er politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, udtalte onsdag i en pressemeddelelse:

»Der er meget, der tyder på, at denne hændelse kan have forbindelse til den verserende konflikt i det lokale bandemiljø. Vi vil under ingen omstændigheder acceptere denne adfærd, og vi arbejder lige nu intenst på at finde frem til gerningsmanden.«

Den formodede gerningsmand fandt politiet nogle timer senere, og en 38-årige mand er nu anholdt og sigtet for forsætlig påkørsel og drabsforsøg.

Bandekonflikten på Lolland-Falster har hærget siden marts. Den står mellem Satudarah og Mongols MC. Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan medlemmer fra Mongols MC har opholdt sig i et hus ved Vestergade i Sakskøbing ved siden af Nete's Kiosk: Det er samme gade, hvor kvinden onsdag blev påkørt.

Her har lokale øjenvidner tidligere fortalt Berlingske, hvordan de har set bandemedlemmerne smadre en bil helt umotiveret, ligesom de har overfaldet folk. Der har både været nedbrændinger af kiosker og skud- og voldsepisoder knyttet til konflikten.

Senest er Satudarah, som holdt til i Maribo, blevet smidt ud fra deres rockerborg.

Det skete efter Lolland Kommune gjorde brug af en ny lov, der blev vedtaget som følge af Bandepakke lll. Den giver mulighed for at smide rocker- og bandemedlemmer ud fra deres tilholdssted, hvis de skaber utryghed og fare for omkringboende.

Loven har mødt kritik fra mange steder. Der er desuden indført visitationszoner i både Sakskøbing og Maribo.

Kvinden, som blev påkørt, er umiddelbart uden for livsfare, melder politiet.