37-årig ansat på bosted dræbt af knivstik

En kvindelig ansat på bostedet Ringbo i Bagsværd er mandag morgen fundet død af knivstik. En 72-årig beboer har erkendt drabet.

ARKIVFOTO. Bocentret Ringbo i Bagsværd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kvindelig ansat på bostedet Ringbo i Bagsværd er mandag morgen fundet død af knivstik, oplyser politiet til tv2.dk.

»Vi får en anmeldelse i morges kl. 08.00, om at en kvinde er stukket på Ringbo. Hun bliver erklæret død en halv time senere,« siger Charlotte Skovby, chef for afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Københavns Vestegns Politi, til tv2.dk.

Hun oplyser også, at en mand har erkendt drabet. Den 72-årige beboer vil blive fremstillet i åbent grundlovsforhør klokken 14 ved retten i Glostrup, skriver eb.dk.

Ingen andre personer kom til skade i forbindelse med knivstikkeriet. Det er endnu uvist, hvor den kniv, der blev anvendt til drabet, stammede fra.

»Vi har kniven, men vi ved ikke, hvor den kommer fra,« siger drabschefen til bt.dk

Lederen af det socialpsykiatriske bosted i Københavns Kommune, der huser 135 beboere, bekræfter episoden til tv2.dk, men har mandag 10.30 ikke yderligere kommentarer, før man har dannet sig et overblik.

Center Ringbo yder primært støtte til voksne med betydelige psykiske funktionsnedsættelser.

»Det vil sige borgere, som har behov for en længerevarende målrettet social- og sundhedsfaglig indsats for at opretholde eller udvikle deres færdigheder eller leve et godt hverdagsliv på egne betingelser,« skriver bostedet på sin hjemmeside.

Bostedet har tidligere været i mediernes søgelys. DR bragte i 2008 skjulte optagelser fra stedet, der viste, hvordan de psykisk syge beboere blev fyldt med afhængighedsskabende sove- og nervemedicin.

Samme år blev en psykisk syg beboer kvalt på bostedet - det drab er ifølge jyllands-posten.dk aldrig blevet opklaret, fordi man først sent blev klar over at der var tale om drab. Rengøringspersonalet havde således haft adgang til mandens værelse og bevismaterialet.

Det er ikke første gang, at en ansat på et bosted mister livet på jobbet. I februar 2011 blev socialpædagogen fra bostedet Blåkærgård Judy Meiniche Simonsen dræbt af 38 knivstik af en 40-årig psykisk syg beboer, som hun havde med på en køretur. Hun havde angiveligt advaret sin arbejdsplads om kritisable arbejdsvilkår på bostedet gentagne gange.