3500 farlige luftbomber stjålet fra lager

To gange har tyve brudt dør til tidligere militærlager op. Store mængder farligt krudt er borte.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: KASPAR WENSTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. 30 kasser med fyrværkeri er i løbet af maj og juni blevet stjålet fra et lager i Dragerup Skov ved Holbæk, oplyser politiet. Der er blandt andet stjålet 3500 luftbomber.

Mandag modtog politiet en anmeldelse om, at den store mængde krudt var forsvundet fra et tidligere militærlager.

Der er blevet begået to tyverier mod lageret. Det første er sket på et ukendt tidspunkt i tidsrummet mellem 2. maj og 2. juni. Det næste er foregået i tiden mellem 2. juni og 5. juni, altså i løbet af pinseweekenden.

Ved det første tyveri blev der stjålet tre-fire kasser fyrværkeri. Det blev opdaget 2. juni og blev i første omgang ikke meldt til politiet.

Døren til lageret blev repareret, men nogle dage efter var den brudt op igen, og store mængder farlig fyrværkeri var væk.

Ifølge politiet er der tale om så stor en mængde fyrværkeri, at to varebiler kan fyldes op.

Der er stjålet fyrværkeribatterier og luftbomber. Navnlig luftbomber er farlige i hænderne på ukyndige. Ofte har man tidligere hørt om, hvordan luftbomber er sprunget mellem hænderne på folk. Og det kan være livsfarligt.

Nytårsnat i 2015 mistede tre mænd livet ved to fyrværkeriulykker i Mariager og Hobro. Begge gange var det luftbomber, der eksploderede.

/ritzau/