34-årig tiltalt for at dræbe og partere bandemedlem: »Det var et skuespil«

Det hele var et skuespil, siger den familiefar, der er tiltalt for sidste år forsætligt at have dræbt et 25-årigt Satudarah-medlem. Han sendte bl.a. beskeder fra og til den dræbtes telefon, efter han var død, ligesom han ville have kvinder op i sin lejlighed.

ARKIVFOTO 20110904 af bandegrupperingen Satudarah- - RB PLUS De fleste forlader banderne inden fem år- - Se RB KRIMINAL 13.00. Forestillingen om, at bande- og rockerlivet er et broderskab for livet, er en myte, viser nye tal fra Justitsministeriet.De fleste skrider inden for få år.. (Foto: ROBERT VOS/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT VOS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdateret med vidneudsagn fra den dræbtes kæreste.

Den mand, der 29.august sidste år dræbte et 25-årigt Satudarah-medlem, fortsatte mandag sin forklaring i Retten i Glostrup. I fredags erkendte den 34-årige tiltalte familiefar Dennis, at han sidste år dræbte Satudarah-medlemmet Kasper i tiltaltes egen lejlighed - Dennis mener dog, at drabet skete i selvforsvar.

Derefter tvang han med dødstrusler Kaspers ven Kenneth til at partere liget, som senere blev dumpet omtrent en kilometer væk. Det erkendte han også, ligesom han erkendte, at han indespærrede Kenneth i næsten en uge på badeværelset. Anklagerne Morten Frederiksen og David Haahr mener, der var flere indblandede til at dumpe liget. Det nægter Dennis.

De to havde kendt hinanden i flere år, og op til drabet skyldte Dennis penge til Kasper. Situationen eskalerede, da Dennis ikke havde pengene, den dag de mødtes.

Hvor fredagens retsmøde drejede sig meget om, hvorvidt drabet var sket i nødværge, fokuserede man mandag mere på, hvorvidt det var ukendte gerningsmænd, der hjalp Dennis med at få liget af vejen. Kenneth, der blev holdt fanget på badeværelset, havde blandt andet hørt udenlandske stemmer i lejligheden. Dennis lavede et skuespil for at finde ud af, om Kenneth ville forholde sig i ro, siger han mandag, hvor han skal afgive de sidste dele af hans forklaring.

»Det var et skuespil,« siger Dennis. Han fortalte Kenneth, at der ville komme en mand. Og hvis Kenneth sagde et ord, ville han gå amok på ham.
Dennis bankede på hoveddøren for at snyde Kenneth. Han snakker serbisk, forklarer Dennis.

»Jeg åbner døren for at finde ud af, om han blev inde, og Kenneth var bomstille.«

På den måde var Dennis sikker på, at han kunne forlade lejligheden.

Dennis forklarer desuden, hvordan han behandlede Kenneth, mens han var indespærret.

»Han fik mad, han fik pizza. Nogle gange var lyset slukket, andre gange var det tændt,« siger han bl.a. og tilføjede om en bøf:

»Jeg skar bøffen ud, tog den på en gaffel og sagde »åbn munden.«

Det er tidligere blevet fremstillet, hvordan Kenneth havde snitsår i hver mundvige forårsaget af Dennis. Kenneth forklarede under tidligere afhøring, hvordan han var bange for, at bøffen var forgiftet.

Ligeledes fremlagde anklageren en række SMS-beskeder. Dennis er efter drabet bl.a. i kontakt med en LTF'er fra Kokkedal og en ukendt mand, som han vil have til at komme til sin lejlighed.

»Er der nu,« skrev den ukendte mand klokken 17.07 på drabsdagen. Dennis vil ikke udtale sig om folk, der ikke har noget med drabet at gøre, siger han.

Derudover skriver Dennis beskeder til den dræbte, og skriver beskeder fra den dræbtes telefon til sig selv. Omkring klokken 15 modtager Dennis en SMS fra Kasper. Han spørger, om de har en aftale. Det er omkring det tidspunkt, Kasper blev parteret, efter han døde. Dennis svarer på beskeden:

»vi ses senere brate har fucking stress.«

»Det er nok en form for alibi,« siger han om SMS'erne og forklarer, at han ikke tænkte rationelt.

Og to dage efter drabet den 31. august, taler han igen i telefon med en LTF'er. Dennis vil have fest og kvinder op i sin lejlighed. Han var alene hjemme, forklarede han.

Dennis forklarer desuden drabssituation igen, da forsvarer Jesper Storm Thygesen stiller spørgsmål. Dennis fortæller, at Kasper ville dræbe ham:

»Det er en blanding af adrenalin og frygt. Enten så kæmper man eller også flygter man. Det viste sig, at jeg var en kæmper,« siger han og tilføjer:

»Havde det været Morten (Frederiksen, specialanklager i sagen, red), havde jeg måske flygtet,« siger han. De pårørende mumler »ej«.

Også Kaspers kæreste vidnede mandag. Hun fortalte, at hun ikke mente, at Kasper havde været irriteret eller videre sur på Dennis op til mordet, som Dennis har hævdet. Hun fortalte desuden, at Dennis skyldte Kasper mellem 15.-25.000 kroner. Dennis har hævdet, at han skyldte 55.000 kroner.

Kenneth, skulle have vidnet i sagen i dag. Han er blevet væk, fordi han har det psykisk dårligt, forklarede hans bisidder. Han skal dermed afhentes af politiet, så han kan vidne i et senere retsmøde.

Dagens retsmøde begyndte voldsomt. En mand angreb Dennis og kastede en stol mod ham. Politiet fik dog situationen under kontrol.

Sagen er en nævningesag og der forventes dom den 7. december.

Samtlige navne er dæknavne. Berlingske er bekendt med personernes identitet.