34-årig kvinde tiltalt for spytklat mod Pia K.

En 34-årig kvinde skal i retten for angiveligt at have spyttet efter Pia Kjærsgaard. Se video.

Her et billede fra ventetiden op til Dolly Partons koncert i Forum i København den 25. August 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Episoden skete efter en koncert med Dolly Parton 25. august, hvor Pia Kjærsgaard i et interview med TV 2 fortalte om sin koncertoplevelse.

Under interviewet kom en spytklat pludselig flyvende mod Dansk Folkepartis formand og ramte TV 2s mikrofon. Det fik efterfølgende Pia Kjærsgaard til at anmelde episoden.

Se video: Se her, hvordan der bliver spyttet efter Pia Kjærsgaard under TV-interview

Nu er kvinden ifølge anklageskriftet tiltalt for vold eller trussel om vold mod en person, der handler i offentlig tjeneste. Men den 34-årige nægter sig skyldig.

- Min klient fastholder det, hun hele tiden har sagt. Nemlig at hun ikke har spyttet efter Pia Kjærsgaard, siger den 34-åriges forsvarer, Kim Krarup til bt.dk.

- Der er alene foretaget en sydlandsk gestus, som muligvis ser ud som om, man spytter, men hvor der ikke sker en udskilning af kropsvæsker, uddyber han.

Politiet har nu foretaget en DNA-analyse af den omdiskuterede spytklat, hvilket ifølge Kim Krarup kan rense hans klient.

- På baggrund af svarene på den DNA test, der er kommet, så har jeg bedt politiet om at revurdere sagen - herunder frafalde tiltalen mod min klient. Men det har vi fået et nej til, siger han til bt.dk.

Sagen skal nu for retten til næste år.