32-årig mand voldtog gravid kæreste kort efter løsladelse

En sag om voldtægt udløser fredag i Retten i Aarhus en af de strengeste straffe – forvaring på ubestemt tid.

Retten i Aarhus har fredag idømt en 32-årig mand forvaring. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 32-årig mand havde 24. april sidste år været prøveløsladt i ni dage efter en voldtægtsdom, da han endnu en gang begik en voldtægt.

Han voldtog sin daværende 25-årige gravide kæreste i hendes lejlighed i Aarhus Vest. Han udsatte også kæresten for vold og holdt hende fanget.

Fredag er manden ved Retten i Aarhus idømt forvaring – en straf på ubestemt tid til farlige personer – for overgrebet på kæresten. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Specialanklager Birgitte Ernst fortæller, at voldtægten af kæresten minder om de to andre voldtægter, som den 32-årige mand er dømt for i henholdsvis 2010 og 2017.

»I lyset af, at denne voldtægt (mod kæresten, red.) blev begået blot ni dage efter, han var blevet prøveløsladt, mener jeg, at der er stor risiko for, at han vil gøre det igen.«

»Derfor er jeg også meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand og idømte den tiltalte en forvaringsdom,« siger hun i politiets meddelelse.

Overgrebet på den daværende kæreste fandt sted om aftenen den 24. april sidste år.

I en periode på godt fem timer holdt den 32-årige sin kæreste fanget i hendes egen lejlighed, hvor han overfaldt og forgreb sig på hende.

Han er blandt andet dømt for at have kastet hende ned på gulvet, bundet hende fast til sengen, sat sig oven på hende for at holde hende fast, taget halsgreb på hende og holdt hende for munden.

Derefter skal han også have befølt hende og tvunget hende til at medvirke til diverse seksuelle handlinger, der til sidst mundede ud i en fuldbyrdet voldtægt.

Efterfølgende tog han en kniv fra køkkenet og tvang kvinden ud i hendes bil, som de kørte rundt i en times tid, indtil han døsede hen.

Da så kvinden sit snit til at køre ind på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj, hvorfra hun ringede til politiet.

Da politiet ankom til rastepladsen blev den 32-årige mand anholdt, og dagen efter blev han varetægtsfængslet. Det har han været siden.

Han har dog valgt at anke dommen, så sagen ryger videre til landsretten, der endeligt skal afgøre sagen.

/ritzau/