32-årig mand varetægtsfængslet i sag om kreditkortfusk

I forbindelse med en stor sag fra Aarhus om fusk med kreditkort er en 32-årig mand onsdag blevet varetægtsfængslet. I forvejen er tre personer sigtet i sagen.

Læs mere
Fold sammen

En 32-årig mand er onsdag i Retten i Aarhus blevet varetægtsfængslet frem til 18. februar i en omfattende sag om databedrageri.

»Den anholdte anses som værende en vigtig person i sagen, men hans rolle er endnu ikke afklaret,« oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Den 32-årige har kæret afgørelsen.

Efter længere tids efterforskning slog Østjyllands Politi onsdag 7. januar til mod ti forskellige adresser i det vestlige Aarhus i et forsøg på at optrevle en større personkreds, der mistænkes for at have stået bag omfattende databedrageri.

Efterfølgende blev tre mænd fremstillet i grundlovsforhør. De blev alle løsladt, men er fortsat sigtede i sagen. To af dem er brødre på henholdsvis 23 og 25 år, mens den tredje på 22 år er fætter til de to. De har alle tre tilknytning til Brabrand i det vestlige Aarhus.

Politiet mistænker netværket for at have bestilt dyre rejser med brug af stjålne, udenlandske kreditkortoplysninger.

»Personerne har enten selv rejst eller har mod betaling bestilt rejsen til andre personer. Bedragerierne har efterfølgende medført, at de udenlandske kreditkortudstedere har afvist betalingen, hvilket indtil videre har kostet et enkelt rejseselskab over 400.000 kroner,« oplyser politiet.

Efterforskningen har ligeledes vist, at det kriminelle netværk foruden rejserne har videresolgt tøj, elektroniske gavekort og værdikuponer.