31-årig idømt forvaring og udvisning for drab og voldtægter

En 31-årig mand er ved Retten i Lyngby blevet idømt forvaring på ubestemt tid for et drab og to voldtægter. Han bliver desuden udvist og idømmes indrejseforbud til Danmark for bestandigt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag er en 31-årig mand ved Retten i Lyngby blevet idømt forvaring på ubestemt tid for et drab og to voldtægter. Det skriver ekstrabladet.dk.

Et enigt nævneting afgjorde desuden, at manden skal udvises med indrejseforbud til Danmark for bestandigt. Den 31-årige mand er syrer og har haft asyl i Danmark siden 2012.

Tidligere tirsdag blev manden kendt skyldig i drab og to tilfælde af voldtægt samt usømmelig omgang med lig.

Drabet fandt sted 27. juli sidste år, hvor den 31-årige mand slog en italiensk kvinde, den 48-årige Giancarla Coppi, ihjel ved at kvæle hende i sin lejlighed.

Han stoppede efterfølgende liget af kvinden ned i en kuffert og transporterede det ud til et grønt område i Lyngby, hvor han gemte det af vejen, skriver bt.dk.

Den dømte har i retten hævdet, at han ikke havde til hensigt at dræbe den 48-årige kvinde, da han pressede hænderne om hendes hals, men den forklaring købte retten ikke.

Dommeren og de syv domsmænd fandt den 31-årige skyldig i manddrab og ikke i vold med døden til følge.

Derudover er han også kendt skyldig i to voldtægter, blufærdighedskrænkelse og usømmelig omgang med lig.

I forbindelse med strafudmålingen blev en personundersøgelse fra retslægerådet fremlagt, og undersøgelsen klargjorde ifølge ekstrabladet.dk, at den 31-årige mand ikke er sindssyg, men lider af posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

BNB