29.08.07 | Unge kritiserer finanslov

"Vi afstraffes" er holdningen hos Dansk Ungdoms Fællesråd.

Jeppe Bruus Christensen, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd mener, at unge bliver overset på den nye finanslov. Foto: Lars Helsinghof/ Scanpix Fold sammen
Læs mere

Finanslovsforslaget er ikke faldet i god jord hos repræsentanter hos danske unge.

- Som unge har vi masser af pligter. Vi betaler skat, og vi kan straffes, men den politiske opmærksomhed mangler. Der er simpelthen behov for en decideret ungdomspolitik, siger Jeppe Bruus Christensen, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd.

Han mener, at grupper som de ældre, de kræftramte og de offentligt ansatte trækker overskrifterne og politikeres opmærksomhed. Derfor bliver de unge overset. Det skriver Metro Express.

Formanden for De Studerendes Fællesråd, Mads Svaneklink er enig.

- Som studerende er vi jo selve motoren for velfærdsforbedringer, men der er meget lidt fokus på os som politisk indsatsområde, siger han.

Enhedslistens Line Barfoed kan dog godt forstå de unge. Hun vil have dem til at råbe endnu højere.

- Jeg vil opfordre de unge til at deltage i de store velfærdsdemonstrationer i oktober, for når man diskuterer penge til hjemmehjælpere, og Fogh føler sig nødsaget til at lade, som om han sætter penge af til velfærd, er det kun, fordi der har været store strejker og demonstrationer, mener Line Barfoed.