29-årig mand sigtet i terrorsag: Ville sende penge til Islamisk Stat

Nu løftes sløret for sigtelsen af en 29-årig mand, der for to uger siden blev anholdt under storstilet anti-terroraktion.

11. december rykkede politiet ud på en række adresser i hele landet, herunder i en aktion i Aalborg Øst, hvor billedet her er fra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Onsdag 11. december rykkede politiet og PET ud i en storstilet antiterroraktion, og i den forbindelse blev en række personer på tværs af landet anholdt for blandt andet at have forsøgt at anskaffe sig skydevåben samt remedier til fremstilling af sprængstoffer.

Avisen Danmark kan i dag beskrive indholdet af en hidtil hemmeligholdt sigtelse mod en af de anholdte personer.

Ifølge avisen er en 29-årig mand med bopæl på Fyn således sigtet i sagen for at forsøge at samle penge ind til terrororganisationen Islamisk Stat, mens han også søgte viden om fremstilling af sprængstoffer online.

Den 29-årige, som ifølge DR har nægtet sig skyldig, blev anholdt som en del af den storstilede aktion på Fyn.

Indtil videre har sigtelsen mod manden været hemmeligholdt, idet sagen har været ført bag såkaldt dobbeltlukkede døre, og derfor har offentligheden ikke kunnet få kendskab til indholdet af sigtelsen. Nu har Østre Landsret imidlertid slået fast, at det ikke var den rigtige beslutning at holde offentligheden ude.

Den 29-årige er sigtet for at ville sende penge til Islamisk Stat i i Libyen og Mali, fordi han på online-kommunikationstjenesten Telegram skulle have tilbudt at overføre penge til personer med forbindelse til terrororganisationen i de to afrikanske lande, skriver Avisen Danmark.

Det fremgår ligeledes af sigtelsen, at manden frem mod anholdelsen 11. december skulle have forsøgt at indhente vejledninger i drab og i fremstilling af sprængstoffer online. Ifølge myndighederne skulle oplysningerne anvendes i forbindelse med et terrorattentat et ikke nærmere bestemt sted i Danmark eller udlandet.

Mistænkt for at ville fremstille TATP-sprængstof

Ud over den 29-årige mand er yderligere seks personer fængslet i sagen.

Tre af personerne er mistænkt for at forsøge at anskaffe komponenter til fremstilling af sprængstoffet TATP til en eller flere terrorhandlinger i Danmark eller udlandet. Yderlige to personer er mistænkt for forsøg på »at finansiere og købe pistoler, lyddæmpere og ammunition« med henblik på at begå en eller flere terrorhandlinger »et ikke nærmere bestemt sted i Danmark eller udlandet«.

Som Berlingske tidligere har beskrevet, har en af de mistænkte tæt forbindelse til personer udrejst til Islamisk Stat, de såkaldte Syrien-jihadister.

Alle sagens fængslede er beskyttet af navneforbud, og ingen af de anholdte er tiltalt.