27-årig skal 12 år i fængsel for knivdrab i Asnæs

Landsretten er enig med byretten: Et knivdrab i Nordvestsjælland kan ikke betegnes som nødværge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: En 27-årig mand skal 12 år i fængsel for knivdrabet på den 33-årige Tony S. Jensen foran værtshuset Café Germo i Asnæs i Nordvestsjælland i oktober 2014.

Østre Landsret har fredag stadfæstet den dom, som Retten i Holbæk sidste sommer idømte Patrick Harup.

Knivstikkeriet, der kostede en mand livet, og hvor en anden fik overfladiske sår, skete i forbindelse med et masseslagsmål, og den nu dømte mand har både i byretten og i landsretten påberåbt sig, at han handlede i nødværge.

Allerede i forbindelse med sin anholdelse kort efter knivstikkeriet oplyste politiet, at den dengang 25-årige mand erkendte at have stukket med kniv, men nægtede drab.

Efter de blodige begivenheder foran værtshuset flygtede to mænd og en kvinde fra Asnæs i en bil, og den kniv, der blev sat i forbindelse med drabet, blev fundet på Holbækmotorvejen.

Den nu dømte, der kommer fra københavnsområdet, blev kort tid efter anholdt i et kolonihavehus i Roskilde.

I byretten blev han kendt skyldig i drab, og tre dommere og fem ud af seks nævninge mente, at han havde handlet med forsæt. Det skete blandt andet med udgangspunkt i et vidneudsagn fra værtshusholderen, der stod sammen med ofret.

En enkelt nævning i byretten mente ikke, at der var grundlag for en drabsdom. Men nu har et nyt nævningeting i Østre Landsret stadfæstet den afgørelse, som flertallet i byretten lagde sig fast på.

Heller ikke landsretten har fundet grundlag for, at den 27-årige handlede i nødværge, og byrettens dom på 12 års fængsel er fundet passende.

/ritzau/