26-årig kræves fængslet for bedrageri med MobilePay

En østjysk mand er mistænkt for at oprettet falske MobilePay-konti, der er brugt til at betale i forretninger.

ARKIVFOTO: En østjysk mand er mistænkt for at oprettet falske MobilePay-konti, der er brugt til at betale i forretninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 26-årig mand fra Østjylland mistænkes for at have oprettet flere ulovlige konti på MobilePay, som han har brugt til at betale i forskellige forretninger.

I alt har manden foretaget 170 betalinger eller forsøg på betalinger, oplyser Allan B. Nielsen, der er leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Østjyllands Politi.

Manden har oprettet flere end 10 ulovlige MobilePay-konti.

Allan B. Nielsen ønsker ikke at oplyse, hvordan præcis det er lykkedes manden at skaffe sig oplysninger til at oprette de mange konti.

Der er heller ikke oplysninger om, hvor stort et beløb brugen af de ulovlige konti har påført de involverede banker i tab.

Sigtelsen mod den 26-årige lyder på databedrageri. Hans brug af de ulovlige MobilePay-konti skal ifølge anklagemyndigheden have stået på fra 20. februar til 14. marts i år.

Desuden er han sigtet for i 25 tilfælde at have solgt MacBook-computere, der ikke fandtes.

Han tog imod betaling for computerne og menes at have skaffet sig et samlet beløb på godt 100.000 kroner på denne måde fra november sidste år og indtil februar i år.

Bedragerierne skulle ifølge anklagemyndigheden dække over et stort spilforbrug og tilhørende gæld.

Manden, der er uden fast bopæl, er kendt for tidligere at have begået samme type af kriminalitet, oplyser politiet.

Anklagemyndigheden har i et grundlovsforhør torsdag i Retten i Aarhus krævet den 26-årige varetægtsfængslet. En dommer valgte at varetægtsfængsle ham i fire uger, oplyser politiet.