26-årig fængslet for hashlager på Nørrebro

I Dommervagten i København er en mand fængslet for besiddelse af hash. Dommer ville ikke fængsle for våben.

En 26-årig mand er i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i 13 dage, sigtet for besiddelse af godt 35 kilo hash. Politiet sigter ham også for at være i besiddelse af et våbenlager, men dommeren mener ikke, at der er begrundet mistanke om, at våbnene tilhører ham. Scanpix/Kaare Smith/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 26-årig mand er i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i foreløbig 13 dage.

Politiet sigter ham for besiddelse af hash og et våbenlager, der mandag aften blev fundet i en ungdomsklub på Nørrebro.

Dommeren mener dog ikke, at der er begrundet mistanke om, at våbnene er hans. Han er derfor udelukkende fængslet for besiddelse af godt 35 kilo hash.

Manden blev anholdt mandag aften, efter at Københavns Politis operative specialafdeling ransagede en ungdomsklub på Nørrebro.

Politiet havde fået at vide, at der fra adressen i Blågårdsgade 19 blev solgt og opbevaret hash.

Selv om man fandt indpakning til flere kilo hash, var der ikke noget af stoffet på adressen.

Til gengæld fandt politiet en håndgranat, en skarpladt pistol, en skarpladt M95 riffel, en skarpladt Uzi maskinpistol samt en oversavet pumpgun. De var gemt godt af vejen i et sidelokale.

»Det er nogle uhyggelige våben at finde, og det viser, hvor voldsparate nogle personer er«, sagde fungerende politiinspektør Torben Svarrer efter fundet mandag aften.

Ungdomsklubben "Blågårds Bunkeren", der drives af Kirkens Korshær, har hjemme på adressen. Her kommer især børn og unge mellem 8 og 15 år.

Andre, som ikke har et ærinde i klubben, kan dog godt komme ind, og politiet mener ikke, at våbnene tilhører brugere af klubben.

»De var gemt i et lokale, hvor brugerne ikke kommer. Vi tror, at de tilhører personer i bandemiljøet,« siger Torben Svarrer.

Den 26-årige, der tirsdag er blevet varetægtsfængslet, er dog ikke registreret som bandemedlem.