26-årig dansk kvinde tiltalt for at fremme terrororganisation

Kvinde rejste i 2017 til Afghanistan og hjalp frem til 2021 Islamisk Stat, oplyser Anklagemyndigheden.

En 26-årig kvinde er blevet tiltalt for at fremme virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen. Det skriver Anklagemyndigheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 26-årig kvinde er blevet tiltalt for at fremme virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat i Khorasan-provinsen (ISKP) i Afghanistan.

Det skriver Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Kvinden, der er dansk statsborger, blev anholdt, da hun kom til Danmark fra Afghanistan i december 2021.

Hun er tiltalt for at være rejst til Afghanistan i juli 2017, hvor hun ifølge Anklagemyndigheden har fremmet ISKP's virksomhed.

Det gjorde hun »gennem sin tilstedeværelse og som mor til mindreårige børn og hustru til personer, som var aktive i ISKP«. Dermed bidrog hun ifølge Anklagemyndigheden til, at ISKP kunne opretholde og konsolidere sin position i området.

Statsadvokat Lise-Lotte Nilas, Statsadvokaten i København, siger i pressemeddelelsen, at en dom fra 2022 viser, at man kan blive dømt for at fremme en terrororganisation, hvis man har haft en rolle som den 26-årige.

»Som vi har set det med Vestre Landsrets dom af 19. december 2022, kan man blive anset for at fremme en terrororganisations virksomhed, hvis man virker som husmor for og hustru til en eller flere personer, der er aktive i en terrororganisation.«

»Det er dét, vi mener, at der er beviser for, at den 26-årige kvinde har gjort, mens hun opholdt sig i Afghanistan. Vi mener også, at det er en skærpende omstændighed, at perioden var så lang, som den var,« siger hun.

Sagen mod den 26-årige kvinde er rejst som en nævningesag, da Anklagemyndigheden mener, at kvinden kan blive fængslet fire år eller mere.

Sagen kører ved Retten på Frederiksberg og starter 21. august i år.

/ritzau/