26-årig dansk kvinde druknet på ferie

En dansk kvinde er druknet på ferieøen St. Croix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

En dansk statsborger er fredag druknet på ferieøen St. Croix, der er en del af de Amerikanske Jomfruøer i det Caribiske Hav.

Det bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice.

»Vi kan bekræfte, at en dansk statsborger er druknet på St Croix, udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan ikke oplyse yderligere,« lyder det fra den vagthavende hos Udenrigsministeriet.

Ifølge Glen Dratte fra Virgin Islands politi er der tale om en 26-årig kvinde, som torsdag omkom i en drukneulykke på Cotton Valley Beach, skriver det lokale medie The Virgin Islands Consortium.

Han oplyser samtidig ifølge mediet, at den danske kvinde var på ferie med sine venner i Cotton Valley-området. En udlejer ved stranden opdagede, at kvinden lå i vandet og fik hende ind til kysten, hvor han udførte førstehjælp på kvinden i 20 minutter.

Efterfølgende blev kvinden bragt til Juan F. Luis Hospital, hvor hun blev erklæret død klokken 11.50 lokal tid - svarende til klokken 17.50 dansk tid.

Glen Dratte oplyser ifølge The Virgin Islands Consortium, at kvinden skal obduceres, og at politiet indtil videre holder hendes identitet hemmelig, indtil de pårørende er underrettede.

St. Croix er en lille ø på størrelse med Møn og har tidligere været en del af den ø-gruppe, der blev kaldt De Dansk Vestindiske Øer.