2.500 københavnske parkeringspladser bliver inddraget under Tour de France

Når Tour de France bliver skudt i gang, sker det ikke uden konsekvenser for trafikken i de københavnske gader. Også parkeringsforholdene vil blive berørt.

Københavns Kommune forventer, at mellem 300.000 og 400.000 tilskuere 1. juli vil overvære starten på Tour de France. Billedet er fra Tour de Catalunya i marts i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Toni Albir/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. juli begynder kampen om den gule førertrøje i det verdenskendte cykelløb Tour de France.

Og for første gang nogensinde starter cykelløbet i Danmark – helt konkret med en enkeltstart med begyndelse på Nørre Farimagsgade ved Ørstedsparken.

Det bliver dog ikke uden problemer for de københavnske bilister.

For langs ruten bliver der indført parkeringsforbud, og i alt vil 2.500 parkeringspladser blive inddraget i den pågældende uge.

Det oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen ved Københavns Kommunes til Politiken.

»Vi forventer mellem 300.000 og 400.000 gæster i byen til at overvære løbet, og der er simpelthen ikke plads til parkerede biler langs ruten. Det er en sikkerhedsrisiko i forhold til, at de kan skabe en prop de steder, hvor beredskabet skal kunne komme frem, og hvor strømmen af publikummer vil bevæge sig langs ruten. Det er en beslutning, vi har truffet i samarbejde med sikkerhedsmyndighederne«, siger Mikkel Mindegaard, som er enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen til Politiken.

Han oplyser, at biler vil blive fjernet for ejerens egen regning, hvis ikke de er blevet flyttet til tiden. Det vil koste et par tusinde kroner, vurderer Mikkel Mindegaard.

Store dele af byen vil ligeledes blive spærret for biler og cyklister.

Parkering uden for parkeringszone

Ruten, som cykelrytterne skal ud på i de københavnske gader, vil strække sig over Nørrebro, Østerbro og Indre By.

Parkeringspladserne vil i de pågældende bydele blive inddraget fra torsdag til lørdag.

I bydelene, hvor kommunen inddrager parkeringspladserne, vil bilejerne få lov til at parkere uden for deres normale parkeringszone.

Teknik- og Miljøforvaltningen vil gennem medier informere folk om at undgå at køre i bil ind til hovedstaden de pågældende dage. Netop på grund af de mange gæster, som kommunen forventer vil overvære cykelløbet.

Beboere og erhvervsliv modtager i denne uge en besked i deres e-Boks om Tour de France, og hvordan det vil påvirke parkeringsforholdene i de berørte bydele.

Københavns Kommune anbefaler, at alle beboere og bilejere orienterer sig på kortet over ændringerne her: