25-årig mand er fængslet for drabsforsøg på Christiania

Manden er selv hårdt såret og kunne ikke møde i retten. Sigtelsen lyder også på hashhandel og våbenbesiddelse.

Efter skud mod betjente på Christiania skød og anholdt politiet en mand i Vinkelhusene, Kastrup. Her er det billeder fra Vinkelhusene, hvor den voldsomme anholdelse foregik. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 25-årig mand, der skal have skudt to politifolk og en borger, er torsdag blevet varetægtsfængslet.

Det skete i et grundlovsforhør for lukkede døre i Københavns Dommervagt. Manden var ikke selv til stede. Han blev alvorligt såret, og hans tilstand er kritisk, efter at han selv blev skudt af PET's Aktionsstyrke torsdag morgen i Tårnby på Amager.

Han er sigtet for tre drabsforsøg efter at have affyret flere skud på Christiania onsdag aften.

Her blev en civil politimand ramt i hovedet og er meget alvorligt såret, mens en anden civilbetjent blev ramt, men ikke livsfarligt. En tredje mand blev ramt af et skud i benet.

Ifølge sigtelsen skulle den 25-årige have råbt: "Er du også fucking panser" efter det tredje offer, som altså ikke var politimand.

Skudepisoden skete ifølge sigtelsen, da to civilklædte politifolk standsede den 25-årige mand, der kom cyklende på Christiania onsdag aften.

Ud over de tre drabsforsøg er den 25-årige sigtet for handel med 48 kilo hash og for at være i besiddelse af en kaliber 22 pistol, da han blev anholdt.

Manden har ifølge anklagemyndighedens sigtelse affyret flere skud efter hinanden og skudt de to civilklædte politifolk og en borger ved bygningen Fredens Ark på Christiania.

I retten er det kommet frem, at han ud over drabsforsøg er sigtet for hashhandel med 48 kilo hash, 2,7 kilo skunk, 2,7 kilo pot, 1476 joints og 399 store joints samt hasholie og 51 hashkager.

Han er også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, da han havde en pistol af kaliber 22 med tilhørende ammunition under anholdelsen.

Under grundlovsforhøret i dommervagten er dørene blevet lukket døre, selv om sagen har interesse for offentligheden.

Det sker af hensyn til politiets efterforskning. Der kan ifølge anklagemyndigheden nemlig være andre medgerningsmænd, som ikke bør kunne følge med i efterforskningen igennem pressen.

/ritzau/