25-årig kvinde fængslet for menneskesmugling

En udenlandsk kvinde er blevet varetægtsfængslet i 11 dage for at hjælpe seks asylansøgere med at trænge ulovligt ind i Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 25-årig udenlandsk kvinde er fredag blevet varetægtsfængslet i 11 dage sigtet for menneskesmugling. Københavns Politi mener, at kvinden har hjulpet seks asylansøgere med ulovlig indrejse og transport til København.

Den sigtede blev anholdt torsdag, da politiet foretog en målrettet kontrolaktion mod menneskesmugling af asylansøgere til København. Ved aktionen blev den 25-årige anholdt på Københavns Hovedbanegård i et af de internationale tog fra Rødbyhavn.

Københavns Politi oplyser, at man gennem de seneste måneder har modtaget en hel del asylansøgere fra blandt andet Syrien og Eritrea. Politiet har mistanke om, at de mange asylansøgere systematisk hjælpes igennem Europa af menneskesmuglerorganisationer.

»Der er tale om menneskesmuglere, der ofte for egen vindings skyld udnytter asylansøgernes ulykkelige situation og mod betaling bistår med at bringe dem til København eller andre steder i Norden. Vi har derfor rettet et stærkt fokus mod menneskesmuglere, som i internationale tog og køretøjer bringer asylansøgere til København. Vi er meget tilfredse med fængslingen fredag, og vi vil fortsat iværksætte lignende kontrolindsatser,« siger vicepolitiinspektør Tom Struve fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Han oplyser videre, at sagen nu vil blive yderligere efterforsket af Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet for at klarlægge, hvordan menneskesmuglingen konkret er foregået og det præcise omfang.