24 motorcyklister dræbt i år

2007 tegner til at blive det blodigste for motorcykelfolket i mange år.

24 motorcyklister er dræbt i trafikken i år. Arkivfoto: Simon Bohr Fold sammen
Læs mere

Med 24 dræbte motorcyklister i trafikken hidtil i år tegner 2007 til at blive det blodigste år for motorcykelfolket siden begyndelsen af 1990'erne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

1. august sidste år havde 14 motorcyklister mistet livet på syv måneder, mens tallet i 2005 var helt nede på syv, oplyser dokumentationschef i Rådet for Større Færdselssikkerhed, Jesper Sølund.

»Det hænger formentlig sammen med, at mange 30-50-årige har fået råd til at leve en gammel drøm ud. Samtidig er det vores vurdering, at motorcyklister generelt kører for stærkt. Og da det i forvejen er 20-30 gange så farligt at køre motorcykel som at køre bil, gør det en stor forskel, om man kører 80 km/t. eller 120 km/t.,« forklarer Jesper Sølund.

Også det faktum, at vi i år næsten ingen vinter har haft, har formentlig en del af skylden, fordi motorcyklerne er kørt meget tidligt ud af garagen.

Hos færdselspolitiet i Vejle er leder af den operative afdeling, Erik Nielsen, af samme opfattelse.

»Mange har måske kørt motorcykel i begyndelsen af 1970'erne og har nu fået mulighed for at købe en motorcykel. Men cyklerne er meget kraftigere i dag, derfor kan selv meget erfarne bilister sagtens være urutinerede motorcyklister.«

Kilde: Jyllands-Posten