24 hash-sigtede skal blive bag tremmer

De 24 personer, som i sidste måned blev anholdt for hashhandel i Jægersborggade i København, skal blive i fængslet i fire uger endnu, mens politiet fortsætter den omfattende efterforskning.

Politiet slog i marts til mod hashhandlen i Jægersborggade i København. Nu vil politiet beholde 24 af de anholdte bag tremmer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

24 personer, som blev anholdt i forbindelse med sidste måneds storstilede aktion mod hashsalget i Jægersborggade på Nørrebro i København er fortsat fængslet i yderligere fire uge, efter de onsdag er blevet fremstillet i grundlovsforhør.

»Hvis de blev løsladt i dag, mente dommeren, at de på ny ville gå ud og lave kriminalitet, og at de ville forsøge at vanskeliggøre efterforskningen ved at påvirke vidner og samstemme forklaringer,« siger senioranklager Ulrich Thomsen.

Den næste måned skal politiet efterforske sagen yderligere.

»Vi skal ud og genafhøre vidner, og så vil vi fortsætte med at gennemgå de ting, vi konfiskerede,« siger Ulrich Thomsen.

Betjentene skal blandt andet gennemgå videoovervågning over handlerne, og forsøge at linke konfiskerede mobiltelefoner med lydoptagelser.

De 24 personer blev anholdt i begyndelsen af marts, da politiet slog til mod pushere og bagmænd fra Jægersborggade, hvor der i længere tid var blevet solgt store mængder hash ganske åbenlyst.

I forbindelse med anholdelserne beslaglagde politiet 100.583 joints med mindst 262 kilo hashmix, et større kontantbeløb, ulovlige knive, slagvåben og peberspray samt dyre ure og smykker. Samtidig hentede politiet to Harley Davidson-motorcykler og en Mercedes til en værdi på over en million kroner hos nogle fuldgyldige medlemmer af rockerklubben Hells Angels, som menes at stå bag hashhandlen.