24-årig mistænkt IS-kriger er sendt i isolation

En 24-årig terrorsigtet mand afviser, at han skulle have ladet sig hverve af Islamisk Stat.

Med fængslingen af en 24-årig mand, der er sigtet for at lade sig hverve af Islamisk Stat, er der nu i alt 10 danskere fængslet med den sigtelse. De fire er dog fængslet in absentia. (arkivfoto) Scanpix/Maher Al Mounes Fold sammen
Læs mere

Frederiksberg. En 24-årig mand bliver den sjette person, der i år bliver sendt bag danske tremmer under mistanke for at have ladet sig hverve af den militante, islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS).

Det står klart, efter at Retten på Frederiksberg onsdag har besluttet at varetægtsfængsle den 24-årige mand, der blev anholdt tirsdag formiddag og er sigtet for at tilslutte sig IS.

Varetægtsfængslingen varer frem til 27. juni. Heraf er de første 14 dage i isolation.

Fængslingen sker både for at undgå, at "han unddrager sig forfølgning" og "af hensyn til sagens efterforskning". Det er også af hensyn til efterforskningen, at han isolationsfængsles.

Seks personer er dermed blevet låst inde i Danmark i løbet af 2016, fordi de er mistænkt for at tilslutte sig IS. En person blev anholdt 5. april, og yderligere fire fulgte et par dage senere.

Derudover blev fire mænd fængslet in absentia, hvilket betyder, at de ikke har været til stede ved deres fængsling, og at politiet kan efterlyse dem internationalt.

Yderligere en enkelt person er tiltalt for at lade sig hverve af IS. Han er hovedpersonen i en igangværende retssag i Glostrup, hvor en person for første gang tiltales for at tilslutte sig IS.

Den unge mand, der onsdag var fremstillet i grundlovsforhør, nægter sig skyldig.

Den række anholdelser, der er sket i første halvdel af 2016, kommer, blandt andet efter at justitsminister Søren Pind (V) i april bebudede, at der ville blive indført strammere lovgivning i forhold til de danskere, der tilslutter sig Islamisk Stat og drager i krig i Syrien.

- Det vil betyde, at reglerne for landsforræderi bliver præciseret, sådan at man kan straffes for det, hvis man virker imod Danmark, lød det dengang fra Søren Pind.

Og i alt er 10 personer altså fængslet i løbet af 2016. Heraf fire in absentia.

/ritzau/