24-årig kendt skyldig i dødsvold mod rocker

Bandidos-rockeren Poul Joachim Hansen, kendt under navnet »Big Mac«, mistede sidste år sit liv efter et slagsmål på en bodega. Den 24-årige tiltalte i sagen er onsdag kendt skyldig i vold med døden til følge.

Skyldig. Sådan lød det onsdag formiddag i Retten i Helsingør, da retsformanden læste kendelsen op for den 24-årige mand, der sidder tiltalt for dødsvold mod den 42-årige Bandidos-rocker Poul Joachim Hansen, kendt som »Big Mac«.

Alle tre dommere og seks nævninger var enige om, at der var tale om vold med døden til følge, da Bandidos-rockeren afgik ved døden på bodegaen »Van Helsinge« i Helsinge 29. juni sidste år. Dermed blev den 24-årige tiltalte kendt skyldig i »legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter under særdeles skærpende omstændigheder og med døde til følge«, skriver bt.dk.

Senere onsdag falder selve straffen mod den 24-årige mand.

Sagen har sin begyndelse på bodegaen »Van Helsinge«, hvor den 24-årig mand slog den 42-årige Bandidos-rocker ned fra en barstol og efterfølgende lod det regne med slag ned over rockerens hoved, hals og bryst, mens han lå »værgeløs og passiv« på gulvet.

»Big Mac« afgik til sidst ved døden på grund af sine kvæstelser.

Dødsårsagen kan ifølge obduktionen skyldes to ting - eller en kombination. Poul Joachim Hansen fik et reflektorisk hjertestop, der kan være udløst af det kraftige slag på hans hals, som fik hans hjerte til at stoppe med at slå. Hans død kan dog også skyldes, at hans luftveje blev stoppet af blod, der løb ned fra hans brækkede næse.

Anklagemyndigheden går ifølge bt.dk efter at få den 24-årige idømt forvaring på ubestemt tid, da en mentalundersøgelse fra Retslægerådet konkluderer, at den 24-årige udgør en fare for andre, har dyssociale træk og er i risiko for at begå ny personlig kriminalitet.

Det er ikke første gang, den 24-årige har været i politiets søgelys. Da han var 16 år, blev han også dømt for vold.

I retten har den 24-årige tidligere erkendt, at han slog 42-årige Poul Joachim Hansen tre gange. Én gang i ansigtet da de begge sad i baren på »Van Helsinge« kort før midnat 29. juni, og to gange i hovedregionen da de begge efter det første slag var faldet ned i gulvet.

»Han (Poul Joachim Hansen, red.) holdt fast i mig, da vi lå på gulvet. Jeg støttede på min højre arm og forsøgte at komme op at stå. Til sidst slog jeg ham to gange med venstre hånd for at komme op,« sagde den 24-årige ifølge bt.dk.

»Hvorfor forsøgte du ikke at vriste dig fri på en anden måde i stedet for at slå ham,« spurgte anklager Tina Davidsen.

»Jeg tror, det var panik,« svarede den tiltalte, der i tre år fra 2009 til 2012 trænede boksning og er venstrehåndet.

Ifølge obduktionen og flere vidner slog den 24-årige dog Poul Joachim Hansen flere gange end tre.