24-årig fængslet for bombe og skydevåben

I første omgang får politiet kun tre dage til at bygge en sag op mod den mand, der sættes i forbindelse med bombefundet under boligblok i Gentofte.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter fundet af både sprængstoffer og skydevåben i massevis fik en 24-årig mand torsdag forlænget sin anholdelse i tre døgn.

Da den unge mand blev fremstillet i grundlovsforhør, mente dommeren ikke umiddelbart, at sagen hører hjemme i København.

Anholdelsen skete i Gentofte, men fordi sagen køres af politiets bandeenhed i København, blev den anholdte fremstillet i grundlovsforhør i hovedstadens dommervagt. Dommeren endte dog med at forlænge anholdelsen med tre gange 24 timer.

Manden er sigtet for i sit kælderrum under nogle ungdomsboliger at have huset et større våbenlager. Der er fundet 14 skydevåben, herunder to maskinpistoler, en AK47-automatriffel, en pumpgun, en revolver, tre pistoler og en riffel med kikkertsigte. Dertil kommer ammunition, håndgranater og en kasse med sprængstof, som politiet umiddelbart har vurderet som en bombe.

Den anholdte er umiddelbart kun kendt for småting af politiet og har ikke tidligere optrådt i bandesammenhæng.

- Men vi mener, at våbnene har relation til bandekonflikten, siger Henrik Svindt, der er leder af Københavns Politis bandeenhed.

/ritzau/