24-årig dansker anholdt for cyber crime i New Zealand

En 24-årig mand fra Vejle er blevet anholdt og sigtet for at have hacket computeren hos en teenagepige i New Zealand og misbrugt hendes private billeder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 24-årig dansk mand har angiveligt siddet bag sin computerskærm i sit hjem i Vejle og hacket sig ind på computeren hos en 15-årig pige i New Zealand og misbrugt hendes private billeder. Det mener Sydøstjyllands Politi, der tirsdag anholdt manden på hans bopæl.

Anholdelsen skete i et tæt samarbejde med det danske Nationalt Cyber Crime Center og New Zealands politis cyber crime-afdeling.

»Denne sag er kendetegnet ved et rigtig godt samarbejde - både mellem Sydøstjyllands Politi og Nationalt Cyber Crime Center, men også i høj grad med New Zealands politi. Det har været gnidningsløst, gensidigt og konstruktivt at samarbejde med et land på den anden side af jorden,« siger anklager ved Sydøstjyllands Politi Niels Tipsmark i en pressemeddelelse.

Den 24-årige mand er nu sigtet for cyber crime og vil blive fremstillet for lukkede døre i et grundlovsforhør ved Retten i Kolding onsdag. Her vil Sydøstjyllands Politi kræve manden varetægtsfængslet.

Af hensyn til de lukkede døre ønsker politiet onsdag morgen ikke at give flere oplysninger om sagen.