23 lottomillioner gik til jyde og fynbo

Den rekordhøje Superpulje fandt ingen vinder onsdag, men jyde og fynbo rendte begge med 11,8 millioner kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var ikke nogen Fætter Højben, der rendte med den rekordstore Superpulje på 157 millioner kroner i gårsdagens Onsdags Lotto.

Men mon ikke de to danskere, der hver vandt 11,8 millioner kroner, følte, at de havde nok at juble over under onsdagens trækning.

De to nybagte millionærer, der er fra henholdsvis Haarby på Fyn og Tranbjerg syd for Aarhus, ramte begge seks vindertal.

Helt nøjagtig kan de to heldige vindere sætte 11.836.797 kroner ind på kontoen - så skulle der være til en ordentlig cigar og en god flaske champagne nytårsaften.

Vinderkuponerne blev langet over disken i Kvickly på Kirketorvet i Tranbjerg og i Netto i Algade i Haarby. Begge vindere fandt vej til millionerne på en Lynlotto-kupon.

Omkring to millioner danskere prøvede lykken og smed penge efter en lottokupon inden onsdagens rekordtrækning. På en normal onsdag ligger det tal kun på omkring 500.000.

Men selvom lottokuponerne gik som varmt brød, blev det såkaldte Supertal, der udløser Superpuljen, ikke trukket.

Dermed er der godt 142 millioner kroner på højkant onsdag efter nytår. Sandsynligheden for at rende med den gigantiske gevinst er dog kun 1 til 98 millioner.

Den hidtil største lottogevinst, der er vundet på dansk jord, er på 38,5 millioner kroner og blev vundet i marts 2008 af en familie i København.

Danske Spil har stadig til gode at høre fra de to nyudklækkede millionærer. Når det sker vil Danske Spil tilbyde de to vindere økonomisk rådgivning - ligesom alle andre spillere, der vinder mere end 1,5 millioner kroner.

/ritzau/