23-årig sigtet for at glæde sig over terror på Facebook

Talsmanden for organisationen »Kaldet til Islam« er sigtet for at billige terror i en Facebook-opdatering.

ICOAST-FRANCE-ATTACKS-CHARLIE-HEBDO
Der tændes lys for de dræbte. Fold sammen
Læs mere
Foto: SIA KAMBOU

Københavns Politi har fredag sigtet den 23-årige talsmand for organisationen »Kaldet til Islam« for at billige terror.

Den 23-årige har på sin Facebook-profil ifølge politiet udtrykt glæde ved terrorangrebet i Paris mod det satiriske ugeblad Charlie Hebdo, hvor 12 personer, herunder 10 ansatte på bladet, blev dræbt, erfarer Radio24Syv.

Vicepolitiinspektør Jens Møller, chef for afdelingen for Personfarlig Kriminalitet ved Københavns Politi, der efterforsker terrorsager, siger til Radio24Syv, at han »ingen kommentarer« har til sagen.

Læs livebloggen: Følg udviklingen i Paris minut for minut

Den 23-årige talsmand er sigtet efter straffelovens paragraf 136. Heraf fremgår det, at dén, der »offentligt billiger« handlinger, der er omfattet af terrorlovgivningen, straffes med bøde eller fængsel indtil to år. Københavns Politi har desuden gennemført ransagning af den pågældendes bopæl i det københavnske nordvestkvarter.

Den 23-årige publicerede onsdag et link til en artikel om terrorangrebet i Paris på sin Facebook-profil og forsynede linket med en glad smiley. Ifølge sigtelsen skrev han på arabisk, at Gud »har æren« for denne »handling« eller dette »angreb«.

Politiet og anklagemyndigheden har de seneste måneder langsomt og vanskeligt ledt efter juridisk mulighed for at sigte og retsforfølge muslimer med dansk baggrund, der på sociale medier har udtrykt sympati med terrorangreb og Islamisk Stat, uden at det kan bevises, at de pågældende selv har været involveret i at udøve eller planlægge terror.

To andre danske statsborgere blev i december sigtet efter samme paragraf; den ene havde publiceret billeder af sig selv med afhuggede hoveder i Syrien, en anden have publiceret en video, der opfordrede til terror. Begge er fængslet, den ene dog i såkaldt absentia, idet han stadig formodes at opholde sig i Syrien.

Læs livebloggen: Følg udviklingen i Paris minut for minut

BNB