23-årig kvinde tæsket ihjel på Fyn - kæresten er anholdt

Politiet har anholdt en ung mand for drabet på sin kæreste i Svendborg. Han erkender at have slået kvinden.

Retten i Odense lægger lørdag lokaler til et grundlovsforhør om en 23-årig mands påståede drab på sin kæreste. Kvinden døde tidligt lørdag morgen på Odense Universitetshospital efter at være blevet udsat for slag og spark i parrets hjem i Svendborg. Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau Fold sammen
Læs mere

Odense. En 23-årig kvinde blev fredag aften slået og sparket så voldsomt, at hun lørdag morgen afgik ved døden. Fyns Politi mistænker kvindens jævnaldrende kæreste for at stå bag.

Vicepolitiinspektør Henrik Justesen fortæller, at de to i løbet af aftenen havde været oppe at skændes i deres fælles hjem på Søgårdsvej i Svendborg.

Angiveligt var kæresten jaloux, og skænderiet udviklede sig på et tidspunkt voldeligt.

- Det er vold med de bare næver og spark, og hvad man i øvrigt har på sin krop, der kan slå, siger vicepolitiinspektøren.

Efter overfaldet kontaktede manden omkring klokken 01.30 selv en nabo. Han bad vedkommende om at tilkalde politi og ambulance.

- Da vi kommer, står manden ude på gaden og venter. Kvinden er ilde tilredt. Hun bliver kørt til OUH (Odense Universitetshospital, red.), hvor hun afgår ved døden præcis klokken 05 lørdag morgen, siger Henrik Justesen.

I løbet af natten har den 23-årige mand været til afhøring hos politiet. Han erkender ifølge politiet de faktiske omstændigheder. Men lørdag formiddag er det uklart, om han også kan erklære sig skyldig i sigtelsen for manddrab.

Den sigtede er ifølge Henrik Justesen kendt af politiet i forvejen. Hvorvidt der tidligere har været problemer med mandens adfærd over for kvinder, ønsker han ikke at oplyse.

Til BT har naboen, som kontaktede politiet, fortalt, at han forsøgte at holde liv i kvinden, indtil ambulanceredderne nåede frem.

- Hun blødte over det hele og kunne ikke trække vejret, så jeg stak en finger i munden på hende for at åbne luftvejen, fortæller vidnet til avisen.

Naboen beskriver i øvrigt offeret som "en stille og rolig pige", der altid var meget hjælpsom.

Ifølge ham havde den formodede gerningsmand og kvinden kendt hinanden i godt tre måneder.

Den mistænkte vil lørdag klokken 12.30 blive stillet for en dommer i et grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Kvindens pårørende er underrettet.

/ritzau/