23-årig anholdt i sag om spektakulær fangeflugt

Yderligere en person er anholdt for deltagelse i fangeflugt fra psykiatrisk hospital i Slagelse i november.

Politiet var massivt til stede i området omkring psykiatrisk afdeling på Slagelse Sygehus tirsdag den 19. november 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefotos.dk/Ritzau Scanpix

En 23-årig mand, som ifølge politiet hjalp med planlægning og udførsel af en fangeflugt fra psykiatrihospitalet i Slagelse i november sidste år, blev tirsdag anholdt i København.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi onsdag i en pressemeddelelse.

Sagen handler om en voldsom befrielse af det 24-årige bandemedlem Hemin Dilshad Saleh. Her blev to pistoler smuglet ind i en kageæske af flere personer.

Medhjælperne affyrede pistolerne og tvang personalet til at lukke dem ud af afdelingen.

Dilshad Saleh var indlagt på den psykiatriske afdeling, imens han var varetægtsfængslet for et brutalt overfald i en frisørsalon på Nørrebro under bandekonflikten i 2018.

Dilshad Saleh blev anholdt igen i januar i Spanien.

Om den 23-årige, der er anholdt tirsdag, siger politiinspektør Kim Kliver:

»Vi kender forholdsvis præcist den pågældendes rolle under befrielsen af den indsatte bandeleder på psykiatrihospitalet.«

Den 23-årige fremstilles i grundlovsforhør klokken 10.30 i Retten i Næstved.

Med anholdelsen tirsdag har politiet anholdt fem aktive deltagere i fangeflugten, oplyser Kim Kliver.

Efter fangeflugten fra den psykiatriske afdeling anmodede Justitsministeriet om, at der blev lavet en redegørelse for episoden.

Redegørelsen blev offentliggjort mandag, efter at Rigspolitiet, Rigsadvokaten og Direktoratet for Kriminalforsorgen sammen havde gransket omstændighederne omkring den dramatiske flugt.

I redegørelsen kom det frem, at Hemin Dilshad Saleh var flugttruet under indlæggelsen, og at den psykiatriske afdeling havde problemer med ham.

Derfor skulle personalet på sygehuset i højere grad have udnyttet muligheden for at begrænse besøg og for at kontrollere de gæster, der måtte komme for at besøge Saleh.

Generelt burde dialogen mellem sygehuset og politiet have været bedre i forbindelse med hans indlæggelse. Eksempelvis kunne politiet have været til stede, når han modtog besøg, lød det i redegørelsen.

/ritzau/