22 anholdt i sag om organiseret kriminalitet

17 personer vil torsdag blive kræve fængslet efter anholdelsesaktion onsdag i sag om organiseret kriminalitet.

Politiet har anholdt 22 personer i Østjylland. 17 af dem vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør, oplyser bandeenheden Task Force Vest.

Anholdelserne skete onsdag, hvor politiet efter en længere efterforskning af organiseret kriminalitet ransagede 22 adresser.

Politiet giver ingen oplysninger om, hvad sagen nærmere handler om. Det sker af hensyn til den videre efterforskning af sagen.

»På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige noget om, hvilke grupperinger eller sagsområde der er tale om,« siger politiinspektør Brian Olsen fra Task Force Vest.

De overordnede fokusområder for arbejdet i Task Force Vest er rocker- og bandekriminalitet samt indbrud i private hjem.

Ifølge Brian Olsen har politiets jurister vurderet, at der i sagen er grundlag for at bede retten om fuldstændig hemmeligholdelse. Det kaldes også dobbeltlukkede døre.

Det sker kun i sager, hvor retten vurderer, at det er af afgørende betydning for den videre efterforskning, at politiet og anklagemyndigheden får lov til at holde sagens oplysninger tæt til kroppen.

Jævnligt forekommer der såkaldt lukkede døre i forbindelse med retsmøder. I de sager er sigtelserne mod de mistænkte dog tilgængelige for offentligheden. Når der er dobbeltlukkede døre holdes også sigtelserne skjult.

Grundlovsforhørene gik i gang torsdag morgen klokken 8. Retten i Randers oplyser, at retsmøderne er fordelt over tre retssale.

Retten orienterede klokken 7.26 torsdag morgen om, at der ville være grundlovsforhør, men intet om dets indhold - det oplyser retten normalt intet om - højst meget lidt. Det var 34 minutter, før retsmødet begyndte.

15 minutter senere, klokken 7.41, altså 19 minutter inden retsmødets begyndelse. udsendte politiet pressemeddelelse om sagen og kastede en smule lys over sagens substans.

Ved retsmøder, hvor der kræves lukkede eller dobbeltlukkede døre har pressens repræsentanter mulighed for at protestere. Det kræver dog, at man er til stede i retten ved retsmødets begyndelse.

/ritzau/