22-årig narkopåvirket mand ville flyve fra silo efter bytur: Rent held han er i live

En ung mand måtte hænge med hovedet nedad i 20 minutter, efter at han kravlede op på silo efter bytur.

ARKIVFOTO: Beslaglagte ecstasy-piller. Fold sammen
Læs mere
Foto: NATIONAL CUSTOMS SERVICE OF CHIL

En noget anderledes redningsaktion udspillede sig i de tidlige morgentimer lidt syd for Odense.

Her blev politi og redningsmandskab tilkaldt en landejendom klokken 3.30, hvor en 22-årig mand hang med hovedet nedad fra en bro på en cirka 20 meter høj silo.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Forinden havde manden sammen med en 20-årig kammerat været på en tur i byen i Odense, hvor de blandt andet havde indtaget det euforiserende stof ecstasy.

På et tidspunkt endte de på landejendommen, hvor den 20-årige skulle træde af på naturens vegne.

Da han var færdig, kunne han konstatere, at hans 22-årige kammerat havde benyttet ventetiden til at klatre op på en cirka 20 meter høj silo.

Herfra råbte han til sin kammerat på jorden, at han mente sig i stand til at flyve.

Hvorvidt han forsøgte eller snublede er uvist, men den 22-årige endte med hovedet nedad på en bro fra siloens top. Det skyldtes, at hans ene fod kom i klemme i en metalskinne.

Herefter ringede den 20-årige kammerat til alarmcentralen.

Den 20-årige klatrede op på siloen, hvor han holdt fast i den 22-åriges ben - senere assisteret af politiet - inden redningsmandskabet med en stigevogn kunne få frigjort den 22-årige.

Han hang samlet med hovedet nedad i godt og vel 20 minutter.

»Eksemplet tjener til skræk og advarsel for andre. Der er en risiko ved alle stoffer, men især ecstasy har vist sig ofte at fremkalde et særdeles irrationelt handlemønster,« siger vagtchef ved Fyns Politi, Lars Thede.

»I tilfældet her kan den 22-årige kun tilskrive rent og skær held, sin kammerat og redningsmandskabet, at han er i live i dag. Vi ikke sige det tit nok: Hold fingrene langt væk fra euforiserende stoffer,« tilføjer han.

/ritzau/