2015 ligner et rekordår for familie-sammenføringer

Familierne til de flygtninge, der kom til Danmark sidste år, begynder at strømme til Danmark. Det tegner til, at der komme rekordmange familiesammenføringer i 2015.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De flygtninge, der kom til Danmark i 2014, begynder nu at blive familiesammenført i Danmark i rekordstort omfang.

Faktisk tyder det ifølge nye tal for Udlændingestyrelsen, som Jyllands-Posten har set, at man forventer at afgøre 16.000 sager om familiesammenføring i 2015. Tre ud af fire har indtil videre fået godkendt ansøgningen.

Dermed tegner 2015 sig til at blive et rekordår for antallet af familiesammenføringer. 12.000 personer vil ifølge skønnet fra Udlændingestyrelsen få ja til at komme til Danmark på grund af familiesammenføring i 2015.

Det er ikke alene dobbelt så mange som i 2014, det er også 2.000 flere personer, end det seneste skøn fra Udlændingestyrelsen pegede på, skriver Jyllands-Posten.

»Udviklingen omkring familiesammenføring afspejler det meget store antal flygtninge, som har fået asyl. De søger efterfølgende om at få deres familie hertil,« siger Merethe Nord Philip, kontorchef i Udlændingestyrelsen, til JP.

Ifølge Martin Damm (V), formand for Kommunernes Landsforening (KL), betyder det store antal af flygtninge, der får familiesammenføring, at kommunerne må spare andre steder i deres budgetter.

Men ifølge Jyllands-Posten vil regeringspartiet Venstre ikke sætte flere penge af til kommunerne alene af den grund. Det siger Marcus Knuth (V), integrationsordfører for Venstre.

Han peger over for Jyllands-Posten på, at regeringen snart kommer med et udspil med bebudede stramninger på området.

Martin Henriksen (DF), integrationsordfører for Dansk Folkeparti, så helst, at man helt dropper flygtningenes mulighed for at opnå familiesammenføring, så længe flygtningen ikke har fået permanent opholdstilladelse.