20-årig fængsles for at smide grene ned på motorvej

To unge mænd er onsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør sigtet for at have smidt grene ned på motorvejen fra Hadsundvej i Aalborg. Den ene er nu varetægtsfængslet.

En 20-årig mand varetægtsfængsles for at have smidt grene ned fra en motorvejsbro i Aalborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

En 20-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i to uger for at have smidt store grene ned fra en motorvejsbro i Aalborg.

Den 20-årige er sammen med en 19-årig blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg onsdag middag. De var begge sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, stk 1, som handler om forvolde fare for live eller førlighed, fordi de ifølge anklageren har kastet 5-10 cm. tykke og ca. en meter lange grene ned mod bilister fra motorvejsbroen. Det oplyser anklagefuldmægtig ved Politiet i Nordjylland, Bjørn Fogh.

Den 19-årige kunne imidlertid forlade retsmødet på fri fod, da de begge fortalte, at det var den 20-årige, der smed grenene.

»Den 20-årige forklarede, at han smed to grene ud fra motorvejsbroen, og forklaringen lød, at det var for at fjerne de her grene fra motorvejsbroen, for at man ikke skulle træde i dem. Den 19-årige forklarede, at han havde forsøgt at stoppe ham,« siger Bjørn Fogh.

De to unge mænd er ikke danske statsborgere, og retsmødet foregik med tolk. Bjørn Fogh fortæller, at mændene er af afrikansk oprindelse, men ikke asylansøgere. Den 20-årige, der nu er varetægtsfængslet, er tidligere straffet, og han har en betinget udvisning fra Danmark hængende over hovedet, som udløber i 2017.

Anklageren havde begæret begge mænd varetægtsfængslet i fire uger, og Bjørn Fogh understreger, at politiet ser med alvor på sagen.

»Særligt med tanke på den situation, vi så på Fyn hen over sommeren. Det her er noget, der potentielt kan være ekstremt farligt. Det er også derfor, vi begærede dem begge varetægtsfængslet,« siger han med henvisning til de sager om stenkast fra motorvejsbroer, der i august fik fatale konsekvenser for en tysk familie, da deres bil blev ramt af en 30 kilo tung flisesten på Fyn.

Politiet har tidligere haft svært ved at finde frem til dem, der har stået bag stenkastene, men da der blev kastet grene ned på motorvejen i Nordjylland lykkedes det at finde frem til de to unge mænd, da et vidne kunne pege politiet i den rigtige retning og genkende mændene, som umiddelbart efter blev anholdt af en patrulje.