20-årig får tre års fængsel for voldtægtsforsøg

En ung kvinde var på vej hjem til sin bolig i Høje Taastrup, da hun blev overfaldet af en mand. Nu er han dømt

En 20-årig bulgarsk mand skal tre år i fængsel og udvises for bestandig for at have overfaldet en kvinde og forsøgt at voldtage hende ved Høje Taastrup Station i juli sidste år.

Det afgjorde Retten i Glostrup torsdag.

Retten lagde vægt på, at der var tale om et groft overfald, og at strafferammen for voldtægt er blevet sat op, oplyser anklager Ulrik Lunn, Københavns Vestegns Politi.

- Jeg er tilfreds med den straf, retten har udmålt. Der er tale om en særdeles grov sag om forsøg på voldtægt, og det er en af de første sager om seksuelt overgreb, efter at strafferammen blev ændret, siger Ulrik Lunn.

Strafferammen blev sat op i juli 2016.

Kvinden, der i dag er 27 år, blev overfaldet, da hun en nat ved 01-tiden var på vej hjem til sig selv i Høje Taastrup.

Hun var stået af toget på Høje Taastrup Station og var på vej ad Høje Taastrup Boulevard i retning mod sin bolig, da en mand kastede sig over hende og forsøgte at flå hendes tøj af.

At det blev ved et voldtægtsforsøg, skyldes tilsyneladende, at et vidne kom forbi og blandede sig. Det fik gerningsmanden til at forsvinde.

Da politiet kort efter kom til stedet, var manden væk, men på et tidspunkt kom han tilbage og blev anholdt og siden varetægtsfængslet.

Torsdag blev han så dømt for voldtægtsforsøget og desuden for at have bestjålet kvinden.

Han modtog fængselsstraffen på de tre år, men ankede udvisningen, oplyser anklagemyndigheden.

/ritzau/