19-årigs venner fløjet hjem før tid

De nærmeste venner til den 19-årige Lauge Jon Eilrich, der torsdag omkom efter et styrt fra 5. sal på en skiferie, blev lørdag fløjet hjem til Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag eftermiddag vender 168 gymnasieelever fra Egaa Gymnasium i bus hjem fra den skiferie, der så brat blev afbrudt af et tragisk dødsfald.

Siden tidligt torsdag morgen, hvor deres 19-årige studiekammerat, Lauge Jon Eilrich, afgik ved døden efter et dramatisk styrt fra 5. sal, har der været stille på deres hotel i Risoul i de sydfranske Alper.

Nu er de endelig på vej hjem mod Danmark. Med et tomt sæde i bussen.

Men den 19-åriges nærmeste venner fik allerede lov til lørdag at forlade det sted, som blev deres kammerats endeligt, skriver bt.dk.

- Det drejer sig om syv unge mennesker. De blev fløjet hjem lørdag, fordi de var nærmest den afdøde. De var hans nærmeste venner, og jeg antager, at det var dem, han også boede sammen med på skiferien, siger Anders Højlund, der er underdirektør i rejsearrangøren Danski, til bt.dk.

Flere af de unge, der var med på turen, forsøgte allerede torsdag at komme hjem, men det franske politi nægtede dem at forlade byen, før efterforskningen var afsluttet.

Torsdag aften ankom tre krisepsykologer til Risoul, og ifølge Anders Højlund er de unge mennesker meget berørte af den triste situation. De fordeler sig i tre grupper, fortæller han.

- Der er det yderste lag, som består at alle de 950 unge, der er med på turen. De er selvfølgelig generelt påvirkede af situationen. Så er det det mellemste lag, som består af eleverne fra Egaa Gymnasium, som jo alle kendte den 19-årige. Og så er der det inderste lag, som er han nærmeste venner. Det er klart, at de er dybt berørte, siger han.