19-årig mand med fortid i ungdomspolitik idømt 14 år for bestialsk S/M-drab under et samleje

Den 19-årige Jan-Evald Pedersen Hardlei, som har en fortid i ungdomspolitik i Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, blev torsdag idømt 14 års fængsel for at dræbe en 18-årig kvinde i en lejlighed.

Den 19-årige Jan-Evald Pedersen Hardlei blev torsdag idømt 14 års fængsel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag blev den 19-årige Jan-Evald Pedersen Hardlei idømt 14 års fængsel ved Retten i Nykøbing Falster for at dræbe den 18-årige Sandra Berg Jensen. Han modtog dommen på stedet.

Drabet fandt sted 3. april i år i byen Nyråd på Sydsjælland tæt på Vordingborg.

Det skriver flere medier, herunder SN.dk, Ekstra Bladet og TV 2.

Et sadomasochistisk samleje endte med, at manden dræbte kvinden med omtrent ti knivstik og hældte brandbar væske ud over hende. Bagefter satte han ild til liget med en tændstik og løb væk.

Det fik ligeledes lejligheden til at bryde i brand.

Siden Jan-Evald Pedersen Hardlei blev anholdt, har han erkendt de faktiske forhold om drabet og ildspåsættelse, men nægtet intentionen om at dræbe Sandra Berg Jensen og bringe andres liv i fare ved at sætte ild på lejligheden.

Fortid i ungdomspolitik

Jan-Evald Pedersen Hardlei har en fortid i ungdomspolitik, hvor han i 2018 dannede en afdeling af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i Vordingborg sammen med fire andre.

14 måneder senere skiftede han ifølge SN.dk til den lokale afdeling af Dansk Folkepartis Ungdom (DFU), hvor han blev næstformand efter at være blevet ekskluderet af DSU for »upassende opførsel«.

Lokalpolitikeren Kim Errebo (DF) fra Vordingborg, som er opstillet til kommunalvalget, fortæller til mediet, at de ikke har set Jan-Evald Pedersen Hardlei i lang tid.

Jan-Evald Pedersen Hardlei straffeattest var ren, indtil dommen faldt. Han har tidligere fået konstateret Aspergers syndrom og blevet erklæret autist.