19-årig faldt i døden fra 5. sal

Det er nu opklaret, hvordan en 19-årig dansker mistede livet under skiferie med sit gymnasium.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det franske politi har nu konkluderet, at det var et fald fra femte sal, der kostede den 19-årige Lauge Jon Eilrich livet på en skiferie i Frankrig.

Det oplyser Anders Højlund, der er underdirektør i rejseselskabet Danski, over for nyhedsbureauet Ritzau.

- I går var der gisninger om, hvorvidt han var faldet fra en altan. Det kan vi nu slå fast, at han er. Det kan vi med sikkerhed sige, og det er et fald fra femte sal, fortæller Anders Højlund til Ritzau.

Ifølge TV2 var den 19-årige mand ved bevidsthed efter faldet. Han var efter sigende omtåget, men kontaktbar, da han blev fundet efter faldet. Han kunne blandt andet fortælle den guide, der fandt ham, at han var faldet ud over en altan.

Han blev bragt til det nærmeste hospital, men lægerne kunne ikke redde ham. Tidligt torsdag morgen blev Lauge Jon Eilrich erklæret død.

Den unge mand var elev på Egå Gymnasium og holdt sammen med 167 andre elever på gymnasiet skiferie på skisportsstedet Risoul i de franske alper. Efter dødsfaldet meldte det franske politi ud, at ingen af eleverne fik lov til at rejse hjem, før man havde det fulde overblik over dødsårsagen.

Nu, da dødsårsagen ligger fast, står det eleverne frit at rejse hjem.